Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Guvernul va aloca circa 12…

Guvernul va aloca circa 12 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din mai multe localități

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a decis vineri, 10 iulie, alocarea a circa 12 milioane de lei din Fondul de Intervenții pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale din mai multe localități ale Republicii Moldova.

Printre raioanele care au avut de suferit cel mai mult din cauza intemperiilor, se numără: Basarabeasca, Ungheni (Cetireni), Ialoveni (Hansca, Pojăreni, Costești, Țipala, Horești), Telenești (Chiștelnița, Sărătenii Vechi, Leușeni), orașul Lipcani.

Conform unui comunicat de presă emis de Guvern, resursele vor fi alocate pentru compensarea prejudiciilor oamenilor cărora fenomenele meteorologice nefaste le-au distrus locuințelele și gospodăriile. Vor fi restabilite mai multe porțiuni de drum, dar și reparate acoperișurile unor spitale, instituții școlare și preșcolare care au fost afectate de grindină.

Suma de peste 2 milioane de lei va fi distribuită pentru alocarea spațiului locativ pentru 29 de familii de sinistrați din orașul Lipcani, pe motiv că blocul de locuit este într-o stare avariată.

CSE continuă recepționarea și evaluarea solicitărilor venite de la APL.