Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Finanțarea specială, de 235 de…

Finanțarea specială, de 235 de milioane de dolari, aprobată de FMI a ajuns la Chișinău. Anunțul președintei Sandu după o întrevedere cu noul reprezentantul al FMI în R. Moldova

Finanțarea specială, în valoare de circa 235 de milioane de dolari, aprobată de Fondul Monetar Internațional (FMI) la 2 august a ajuns la Chișinău. Despre asta anunță președinta R. Moldova, Maia Sandu, care menționează că miercuri a avut o întrevedere cu noul reprezentant permanent al Fondului Monetar Internațional (FMI) în Republica Moldova, Rodgers Chawani.

Într-un mesaj postat pe Facebook, șefa statului a menționat că resursele financiare în valoare de circa 235 de milioane de dolari alocate țării noastre sunt deja la dispoziția autorităților de la Chișinău.

„Am salutat faptul că banii alocați prin decizia Consiliului director al FMI din 2 august curent, referitoare la alocarea specială de resurse financiare pentru țara noastră, sunt deja la dispoziția autorităților naționale. Este vorba de un instrument global de susținere a guvernelor în combaterea efectelor pandemice și de recuperare economică ulterioară, țara noastră beneficiind de circa 235 de milioane USD”, a scris președinta R. Moldova.

În context, președinta Sandu a mai menționat că în cadrul întrevederii cu reprezentantul FMI s-a mai discutat despre prioritățile R. Moldova pe termen mediu, dar și despre un nou program al FMI pentru Republica Moldova, care ar putea fi definitivat în toamnă, echipa de experți a FMI fiind așteptată la Chișinău la sfârșit de septembrie.

„Am discutat despre prioritățile țării pe termen mediu și necesitățile de finanțare externă pentru asigurarea stabilității macroeconomice și susținerea dezvoltării economice. Am vorbit despre un nou program al FMI pentru Republica Moldova, care ar putea fi definitivat în toamnă, echipa de experți a FMI fiind așteptată la Chișinău la sfârșit de septembrie. Am convenit că programul trebuie să susțină politici economice, financiare și sociale coerente, în interesul cetățenilor țării noastre”, a mai spus Maia Sandu.

FMI este o organizaţie internaţională care are obiectivul de a promova cooperarea monetară internaţională, de a înlesni expansiunea şi creşterea echilibrată a comerţului internaţional, precum şi de a promova stabilitatea valutară.