Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Excluderea formularelor tipizate utilizate de…

Excluderea formularelor tipizate utilizate de antreprenori la achiziționarea serviciilor de locațiune de la persoane fizice. Aprobat de Guvern

Sursa foto: gov.md

Procesul de administrare a afacerilor și interacțiunea antreprenorilor cu autoritățile statului va fi simplificată. O hotărâre privind excluderea formularelor tipizate utilizate de antreprenori la achiziționarea serviciilor de locațiune de la persoane fizice a fost aprobată de Executiv miercuri, 3 aprilie.

Proiectul prevede excluderea obligației utilizării formularelor tipizate în cazul achiziționării de la persoane fizice a activelor și serviciilor de locațiune. Entitățile vor putea elabora individual formularul, în funcție de posibilitățile și necesitățile proprii, fără a utiliza formulare de documente primare cu regim special.

„În cazul achiziționării activelor şi serviciilor de locațiune de la furnizori cetățeni nu va fi necesar să fie întocmite documente primare cu regim special care se întocmesc conform formularelor tipizate. Respectiv, în acest caz, contribuabilii vor aproba și tipări de sine stătător documentele primare cu elemente obligatorii pentru documentele primare, prevăzute de Legea nr.287/2017”, potrivit proiectului de lege.

Totodată, vor fi eliminate cheltuielile suplimentare, suportate de contribuabili, la contractarea serviciilor de locaţiune şi achiziţionarea activelor.