Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Câți bani a cheltuit…

DOC Câți bani a cheltuit Guvernul pentru vizita de lucru a prim-ministrei Natalia Gavrilița la Bruxelles

Guvernul a cheltuit 62,4 de mii de lei pentru vizita de lucru a prim-ministrei Natalia Gavrilița și ministrului de Externe, Nicu Popescu, la Bruxelles, care a avut loc la invitația Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles.

Pentru vizita efectuată de către prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul de Externe, Nicu Popescu, la Bruxelles în perioada 27-28 septembrie 2021, Guvernul a cheltuit 62 400 de lei.

Din delegație au făcut parte, pe lângă șefa Executivului și ministrul de Externe, și doi funcționari din cadrul Guvernului. Este vorba despre Dorin Frăsineanu, consilierul prim-ministrei și Alexandru Topor, consultant principal în Direcția comunicare și protocol a Cabinetului prim-ministrei.

În context, personalul Cabinetului prim-ministrei, în frunte cu șefa Executivului și ministrul de Externe, a mers la Bruxelles cu avionul, iar pentru biletele avia au fost cheltuiți 20,6 mii de lei. Pentru cazare, Cancelaria de stat a cheltuit 27,4 mii de lei, iar pentru asigurare medicală 3 mii de lei.

În cadrul vizitei efectuate la Bruxelles, șefa Executivului a avut întrevederi cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell Fontelles.

Prim-ministra a avut discuții și cu Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie și Didier Reynders, comisar european pentru justiție.