Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Diplomație economică și atragerea investițiilor…

Diplomație economică și atragerea investițiilor străine în sectoarele cheie ale țării, pe agenda reuniunii Comisiei politică externă și integrare europeană cu mai mulți consuli onorifici care activează în R. Moldova

Sursa foto: parlament.md

Comisia politică externă și integrare europeană a organizat o reuniune a consulilor onorifici care activează în R. Moldova. Discuțiile s-au axat pe subiecte legate de diplomația economică, se arată într-un comunicat miercuri, 17 aprilie.

Discuțiile au avut drept scop identificarea instrumentelor pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, în special economice, dintre R. Moldova și alte state.

„Diplomația economică reprezintă un pilon fundamental al politicii externe a oricărei țări, iar R. Moldova nu face o excepție. Într-o lume tot mai interconectată și mai competitivă, este esențial să ne consolidăm eforturile pentru a promova interesele economice ale țării noastre și pentru a atrage investiții străine în sectoarele cheie ale țării”, a remarcat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru.

De asemenea, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, a accentuat că printre obiectivele autorităților se regăsesc identificarea și valorificarea oportunităților de afaceri, consolidarea parteneriatelor strategice și atragerea investițiilor.

„R. Moldova se află într-un moment crucial al parcursului său de dezvoltare economică și integrare europeană. Avem oportunitatea de a atrage investiții cu potențial ridicat, precum este tehnologia informației, agricultura, turismul și producția industrială”, a adăugat deputata Ina Coșeru.

Vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman a îndemnat consulii onorifici să rămână alături de R. Moldova și să ajute cetățenii săi. „Acum, este nevoie de mobilizare, de organizare și de multă încredere. Îndemnul nostru este să ajutați R. Moldova să devină parte a lumii libere și democratice, pentru că acolo este locul ei”, a conchis vicepreședinta Parlamentului.

La discuții au mai participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și ai Ministerului Afacerilor Externe.