Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Cu scopul îmbunătățirii transparenței bugetare,…

Cu scopul îmbunătățirii transparenței bugetare, Ministerul Finanțelor lansează un chestionar pentru cetățenii Republicii Moldova

Imagine simbol

„Chestionar pe transparența bugetară și educare financiară” este lansat de Ministerul Finanțelor și este dedicat procesului de îmbunătățire a transparenței bugetare, se arată într-un comunicat joi, 18 aprilie. Scopul chestionarului este de a înțelege nevoile și preocupările cetățenilor în ceea ce privește gestionarea bugetului național.

„Vă invităm să împărtășiți cu noi opiniile și sugestiile dumneavoastră, care ne vor ajuta să înțelegem mai bine nevoile și preocupările cetățenilor în ceea ce privește gestionarea bugetului național și să desfășurăm activități educaționale mai eficiente în domeniul finanțelor publice”, este îndemnul reprezentanților Ministerului Finanțelor.

Chestionarul poate fi accesat pe site-ul ministerului aici. Acesta poate fi completat până la data de 3 mai 2024.

„Vă încurajăm să participați și să vă exprimați părerile pentru a contribui la crearea unui sistem al finanțelor publice mai deschis și mai accesibil. Vă mulțumim anticipat pentru implicare și pentru sprijinul acordat în acest proces de îmbunătățire continuă.

Opinia dumneavoastră contează și ne va ajuta să luăm decizii mai informate și mai adaptate nevoilor comunității”.

Chestionarul este realizat utilizând informațiile publice ale OECD (Organizația Economică pentru Cooperare și Dezvoltare), Fondului Monetar Internațional, PEFA, Banca Mondială, Global Initiative of Fiscal Transparency și alte surse relevante, cu suportul The Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ Moldova) în cadrul proiectului „Attractive and Efficient Public Administration”.