Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Compania Energocom are un nou…

Compania Energocom are un nou director interimar

Foto: APP

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță vineri, 8 iulie, că noul director interimar al Energocom, Victor Bînzari, a fost prezentat colectivului de către directorul genetral al APP, Eugen Cozonac. Victor Bînzari a fost promovat din postul de vicedirector al S.A. Energocom.

„Directorul general al Agenției Proprietăți Publice, Eugeniu Cozonac, i-a cerut noului manager-șef al Energocom să ofere stabilitate colectivului întreprinderii și i-a urat succes în gestionarea provocărilor în perioada de furtuna prin care trece sectorul energetic din întreaga lume”, se arată în nota informativă emisă de APP.

Potrivit Agenției, Eugeniu Cozonac i-a mulțumit lui Vladimir Sadovoi, ex-director interimar, pentru că „a acceptat să conducă societatea pe acțiuni într-o perioadă dificilă pentru țară, când R. Moldova a început a procura gaze de pe piața internațională, în consecință și Energocom a trebuit să preia un rol nou, necunoscut”.

Victor Bînzari a fost numit director adjunct al Energocom pe 8 decembrie 2021. A activat anterior în companii cu profil energetic, de microfinațare și a fost, între 2015 și 2017, vicepreședintele raionului Ialoveni.

Anul trecut, Bînzari a ridicat un salariu de 71 099 de lei de la Energocom. În declarația de avere și interese personale, Bînzari a indicat că deține patru terenuri, două intravilane și două agricole.

Tot acolo, noul director interimar al Energocom a declarat că deține două automobile, o Toyota Avensis din 2006 și procurată în 2013 cu 50 de mii de lei și o Skoda Octavia din 2019 și procurată în 2021 cu 257 720 de lei.