Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   CNAS anunță că a finanțat…

CNAS anunță că a finanțat prima tranşă a pensiilor şi alocaţiilor sociale pentru luna iunie

Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) anunță că a finanţat, conform graficului stabilit pentru luna iunie, prima tranşă a pensiilor şi alocaţiilor sociale.

După procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului  guvernamental de plăţi electronice (MPay) beneficiarii vor putea ridica banii. Lista prestatorilor de servicii de plată poate fi găsită aici.

Reamintim că, plata tuturor tipurilor de pensii și prestații sociale se efectuează prin modalitatea de plată și prestator de servicii de plată, selectate de beneficiari şi disponibile în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay), oferindu-le libertatea și conveniența de a alege orice opțiune.

De la 1 aprilie, toate pensiile și unele prestații sociale s-au indexat cu coeficientul de 13,94%. Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) informează că indexarea se aplică acelei părți din pensie care nu depășește 9 900 de lei (salariul mediu lunar pe economie prognozat pentru 2022).

După indexare, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare constituie 2278,80 lei, al pensiei minime de dizabilitate severă – 1709,10 lei, al pensiei de dizabilitate accentuată va fi minimum de 1595,16 lei, iar pentru dizabilitate medie – 1139,40 lei.

Majorarea și indexarea pensiilor din 1 aprilie: Ce trebuie să cunoască pensionarii