Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Cea de-a zecea ediție a…

Cea de-a zecea ediție a Convenției Moldo-Americane a reunit diaspora la Washington

Sursa foto: FB/Moldovan American Convention

Cea de-a 10-a ediție a Moldovan-American Convention s-a desfășurat în perioada 19-21 aprilie 2024 în Washington Dc, Statele Unite ale Americii. Convenția Moldo-Americană, vocea moldovenilor din diaspora în America de Nord, este o platformă publică de dialog și comunicare, care militează pentru extinderea legăturilor economice, culturale și politice.

Evenimentul a reunit moldovenii din diasporă, reprezentanți ai Guvernului R. Moldova și oameni stat din Statele Unite ale Americii.

În marja vizitei vicepremierului Mihai Popșoi la Washington DC, oficialul moldovean a participat la reuniunea diasporei moldovenești, Convenția Moldo-Americană (MAC10).

„O perioadă în care moldovenii din SUA au demonstrat unitate și perseverență, implicare și o dovadă a legăturilor noastre trainice cu SUA în plan economic, social și cultural, contribuind la dezvoltarea Republicii Moldova prin investiții, dar și transfer de experiență. Sunt oameni care și-au realizat visul american, dar care nu au uitat de casă și încearcă să ajute Republica Moldova de la mii de kilometri de casă.

Am avut deosebita plăcere să particip la Convenție și să răspund la toate întrebările oamenilor noștri de peste Ocean. Pe toți noi, ne unește, cu siguranță, dragostea și mândria pentru țară, pe care ne-o dorim cât mai dezvoltată și prosperă”, a susținut ministrul Popșoi.

Scopul principal al Convenției Moldo-Americane este de a construi o comunitate puternică și unită, capabilă să îmbunătățească viața moldovenilor din America de Nord și, în același timp, să ajute oamenii din Moldova. Convenția este o platformă pentru a aduce împreună cele mai strălucite minți și cele mai entuziaste inimi ale diasporei moldovenești din America de Nord.

Convențiile anuale sunt găzduite în diferite orașe din America de Nord și fiecare dintre ele se concentrează pe mai multe teme care sunt relevante pentru nevoile în continuă schimbare ale comunității și evoluțiile din Republica Moldova.

Edițiile anterioare au avut loc în Washington DC (MAC1), Chicago IL (MAC2), New York NY (MAC3), Miami Fl (MAC4), San Francisco CA (MAC5), Philadelphia PA (MAC6), Las Vegas NV (MAC7), Seattle WA (MAC8), Chicago IL (MAC9). Citiți mai multe despre fiecare ediție aici.

Ediția aniversară de 10 ani a Convenției Moldo-Americane (MAC10) are loc în orașul în care totul a început, capitala SUA – Washington, DC.

„Reflectând asupra celor 9 ediții anterioare, ne dăm seama că a fost un deceniu de creștere pentru noi toți! Noi, organizatorii, am trecut prin multe încercări și erori și am experimentat diverse formate ale evenimentului.

Am călătorit în toate colțurile SUA și am întâlnit comunități moldovenești uimitoare în marile orașe americane. Am primit mii de participanți din SUA, Canada, Moldova și România. Am sărbătorit succesele profesionale uimitoare ale vorbitorilor și prezentatorilor noștri cheie.

Am fost martori ai modului în care sponsorii noștri și-au dezvoltat afacerile și s-au implicat în viața socială a diasporei noastre. Am încurajat voluntarii noștri harnici să își arate talentele în fața lumii. Am inspirat și am sprijinit multe proiecte filantropice, culturale, sociale și educaționale care au rădăcini în diaspora moldovenească din America de Nord.

Împreună am îmbrățișat creșterea continuă, colaborarea, inspirația și concurența sănătoasă. Împreună, am țesut o tapiserie care a creat o diasporă moldovenească din America de Nord mai interconectată, mai puternică și mai vocală. Acum nu doar credem, ci știm că, împreună, putem face o DIFERENȚĂ mai mare”, este mesajul organizatorilor publicat pe pagina oficială a evenimentului.