Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Cât vor costa biletele pentru…

Cât vor costa biletele pentru cele trei curse anunțate de către Wizz Air

Sursa foto: Wizz Air/ Facebook

Compania Wizz Air reia zborurile către Chișinău din Londra, Roma și Milano. Într-un comunicat de presă, reprezentanții operatorului aerian au anunțat prețurile pentru biletele pentru cele trei curse, acestea începând de la 19,99 de euro.

Prețurile pentru toate cele trei curse anunțate pot fi văzute în tabelul de mai jos.

RUTĂZIÎNCEPÂND CUDE LA
Chișinău – Londra Lutonmarți, joi, sâmbătă14 decembrie 202317.99 GBP
Chișinău – Milano Malpensajoi, duminică14 decembrie 202319.99 EUR
Chișinău – Roma Fiumicinojoi, duminică14 decembrie 202319.99 EUR

„Wizz Air este încântată să reia operațiunile de la Chișinău, reconectând pasagerii moldoveni cu Londra, Roma și Milano. Recunoaștem importanța acestor rute și ne angajăm să oferim pasagerilor noștri o experiență de călătorie plăcută și coerentă. 

Începând cu 14 decembrie, pasagerii pot profita de serviciile renumite ale Wizz Air, experimentând călătorii directe între Chișinău și trei destinații europene importante. Această reluare a operațiunilor reflectă angajamentul companiei aeriene de a-și deservi în mod constant pasagerii din Moldova și de a contribui la conectivitatea transportului aerian din regiune” , a spus Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Operatorul aerian low-cost Wizz Air revine în R. Moldova

Începând cu luna decembrie, compania Wizz Air va opera curse pe direcția Chișinău – Roma, Chișinău – Milano și Chișinău-Londra. Anunțul a fost făcut miercuri, 15 noiembrie, de prim-ministrul Dorin Recean.

Pe 24 mai 2023, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a discutat cu omologul său ungar, Péter Szijjàrtó, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău, despre reluarea operațiunilor aeriene de către această companie. 

Pe 14 martie 2023, reprezentanții operatorului aerian low-cost Wizz Air au suspendat toate zborurile către şi dinspre Chişinău în legătură cu „evoluţiile recente din R. Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării”.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din R. Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, se arată într-un comunicat transmis către Agerpres.

Wizz Air este o companie aeriană low-cost maghiară, deținută de Wizz Air Holdings Plc și axată pe zboruri în Europa. Compania a fost înființată în anul 2003 și a început transportul pasagerilor la 19 mai 2004.

Compania a intrat pe piața din R. Moldova în 2014, operând zboruri de pe Aeroportul Internaţional Chişinău.