Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Operatorul aerian low-cost…

ULTIMA ORĂ Operatorul aerian low-cost Wizz Air revine în R. Moldova

Operatorul aerian low-cost Wizz Air revine în R. Moldova. Începând cu luna decembrie, compania va opera curse pe direcția Chișinău – Roma, Chișinău – Milano și Chișinău-Londra. Anunțul a fost făcut miercuri, 15 noiembrie, de prim-ministrul Dorin Recean.

„(…) Revenirea Wizz Air în Moldova este un rezultat al eforturilor noastre constante de a asigura noi conexiuni internaționale pentru toți cetățenii noștri și de a stimula dezvoltarea economică.

R. Moldova este o destinație sigură și atractivă. Doar în ultimele două luni, pe Aeroportul Internațional Chișinău au început să opereze noi companii aeriene cu curse noi spre Tel-Aviv, Atena și Baku. De asemenea, companiile care deja activează și pe piața avia moldovenească și-au suplinit zborurile și oferă prețuri din ce în ce mai avantajoase pentru pasageri.

Devenim mai conectați cu orașele europene și continuăm să asigurăm noi curse necesare cetățenilor noștri”, a spus premierul.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, din 14 decembrie, WizzAir va începe a opera trei curse, spre trei orașe: Londra, Milano și Roma.

  • Chișinău – Londra: în fiecare marți, joi și sâmbătă;
  • Chișinău – Milano: în fiecare joi și duminică;
  • Chișinău – Roma: în fiecare joi și duminică.

„Este doar un început, vom continua să aducem mai multe rute directe din/spre Aeroportul Chișinău. Mergem înainte cu multă încredere. Călătorii plăcute și vă așteptăm acasă!”, a spus Andrei Spînu pe Facebook.

Pe 24 mai 2023, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a discutat cu omologul său ungar, Péter Szijjàrtó, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău, despre reluarea operațiunilor aeriene de către această companie. 

Pe 14 martie 2023, reprezentanții operatorului aerian low-cost Wizz Air au suspendat toate zborurile către şi dinspre Chişinău în legătură cu „evoluţiile recente din R. Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării”.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situaţia securităţii din R. Moldova şi a fost în permanenţă în contact cu diverse autorităţi şi agenţii locale şi internaţionale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranţă şi securitate ale operaţiunilor. Siguranţa pasagerilor şi a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluţiilor recente din Moldova şi a riscului ridicat, dar nu iminent, din spaţiul aerian al ţării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chişinău începând cu data de 14 martie”, se arată într-un comunicat transmis către Agerpres.

Wizz Air este o companie aeriană low-cost maghiară, deținută de Wizz Air Holdings Plc și axată pe zboruri în Europa. Compania a fost înființată în anul 2003 și a început transportul pasagerilor la 19 mai 2004.

Compania a intrat pe piața din R. Moldova în 2014, operând zboruri de pe Aeroportul Internaţional Chişinău.