Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Candidatul pentru funcția de director…

Candidatul pentru funcția de director al ANRE, care va fi propus Parlamentului, selectat de Comisia economie

Sursa: Flickr/Parlament

Candidatura lui Alexandru Ursu va fi propusă Parlamentului pentru funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Comisia economie, buget și finanțe a adoptat miercuri, 28 iunie, decizia privind rezultatele concursului public pentru selectarea candidatului la această funcție.

Alexandru Ursu a devenit câștigător al concursului public, acumulând 94,66 de puncte, punctajul maxim dintre toți candidații admiși la proba interviu din cadrul concursului.  

Acesta ocupă funcția de șef al Departamentului gaze naturale și energie termică din cadrul ANRE din martie 2022. Ursu este angajat ANRE din septembrie 2010, fiind sigurul său loc de muncă pe parcursul carierei, conform CV-ului cu care a aplicat la concurs.

Opt candidați au fost admiși la concursul public pentru funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE: Andrei Adam, Victor Gonța, Pavel Ciubotaru, Cornelia Gorincioi, Victor Melinceanu, Adrian Gorodenco, Alexandru Ursu, Diana Enachi.

Consiliul de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică este format din cinci directori, care sunt numiți în funcție de către Parlament, pe bază de concurs. În prezent, un post de director este vacant.

Decizia CEB Privind Rezultat Concurs Dir.anre by Ziarul de Gardă on Scribd

A fost lansat un nou concurs pentru funcția de director al ANRE. Candidatul selectat anterior, care afirmă că i s-ar fi cerut să-și retragă candidatura, a fost declarat neeligibil

ZdG a scris anterior că Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a lansat miercuri, 12 aprilie, un nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcţia de Director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). S-a întâmplat după ce Comisia juridică, numiri și imunități a constatat că candidatul care urma să fie propus Parlamentului pentru numirea în funcție, Vasile Plămădeală, nu ar corespunde criteriilor de eligibilitate.

Consilierul economic la delegația UE Vasile Plămădeală a afirmat că i s-ar fi transmis „neoficial că majoritatea parlamentară ar avea un candidat pentru aceasta poziție, care la etapa concursului nu era disponibil pentru participare”, și ar fi fost „făcute aluzii” pentru a se retrage din concurs.

Pe de altă parte, președintele Comisiei economie, buget și finanțe Radu Marian a respins acuzațiile „de motivare politică în spatele deciziei de anulare a concursului”.