Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Cabinetul de miniștri a numit…

Cabinetul de miniștri a numit mai mulți secretari de stat în cadrul unor ministere. A fost acceptată cererea de demisie a directorului Agenției de Investiții

Guvernul R. Moldova a numit mai mulți secretari de stat în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri de miercuri, 15 martie. Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și Ministerul Energiei au câte trei noi secretari de stat.

Noul secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării este Veronica Arpinten. Veronica Arpinten este licențiată în Relații Economice Internaționale și deține un master în domeniul Relațiilor Internaționale. A absolvit Academia de Studii economice din Moldova și Academia de Administrare Publică din R. Moldova. „Deține o vastă experiență profesională în dezvoltarea sectorului privat în consultanță, investiții și îmbunătățirea afacerilor”.

Noii secretari de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) sunt Angela Țurcanu care asigură interimatul funcției de secretar general al MIDR și Natalia Eremia.  

Guvernul a acceptat demisia lui Constantin Borosan din postul de secretar de stat la MIDR și l-a numit secretar de stat la Ministerul Energiei, alături de alte două numiri în calitate de secretari de stat la ministerul nou-creat: Carolina Novac și Cristina Pereteatcu.

Constantin Borosan a gestionat între octombrie 2021 până în prezent componenta energetică de la MIDR, din funcția similară de secretar de stat. El urmează să fie responsabil de piața de gaze și cea de energie electrică.

Carolina Novac este fosta consilieră a primului-ministru din ultimul an și va fi secretarul de stat responsabil de decarbonizare (ce include promovarea energiei regenerabile și a eficienței energetice). Carolina Novac a activat în instituții de profil energetic din Belgia și Marea Britanie.

Constantin Borosan și Carolina Novac au fost implicați în gestionarea crizei energetice din ultimul an.

Cristina Pereteatcu va fi responsabilă de relațiile internaționale și digitalizare. Cristina Peteteatcu are o „bogată experiență în promovarea drepturilor omului”, activând un timp la Berlin. Are studii în limbi străine, studii juridice și management.

La ședința de astăzi, Cabinetul de miniștri a acceptat cererea de demisie a lui Marin Ciobanu, directorul general al Agenției de Investiții.