Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Bunuri de circa 1,5 milioane…

Bunuri de circa 1,5 milioane lei, confiscate în folosul statului, după nedeclararea lor de către un cetățean la punctul vamal Giurgiulești

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, anunță joi, 23 decembrie, că a obținut în instanța de judecată confiscarea unui lot de bijuterii din chihlimbar care nu au fost declarate la punctul vamal Giurgiulești, precum și a mijlocului de transport în valoare de 900 000 lei și a semi-remorcii de peste 500 000 lei.

Tentativa de contrabandă a avut loc în ianuarie 2021, la postul vamal Giurgiulești. Atunci, un tânăr a încercat să scoată din R. Moldova bijuterii din chihlimbar și să le transporte în Turcia. Potrivit PCCOCS, suspectul conducea un autocamion cu numere de înmatriculare din Rusia, la care avea atașată o semiremorcă.

Urmare a unor suspiciuni, inspectorii Serviciului Vamal au supus autocamionul verificării cu scanerul mobil, iar în pereții și frigiderul habitaclului au fost depistate peste 1 250 de bijuterii din chihlimbar – brățări și coliere. Ulterior, sub conducerea procurorilor PCCOCS, la domiciliul acestuia din raionul Vulcănești oamenii legii au ridicat un alt lot de bijuterii de chihlimbar, care de asemenea a fost supus confiscării.