Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Benzina și motorina se ieftinesc.…

Benzina și motorina se ieftinesc. ANRE a afișat noile prețuri la carburanți valabile în weekend

Sursa foto: tegrk.ru

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că săptămâna curentă, 1-7 august 2022, este a 7-a săptămână consecutivă de scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și cea de-a 6-a pentru motorină. Potrivit ANRE, „în perioada respectivă, prețurile au scăzut cu o medie săptămânală de 0,95 lei/litru la benzina COR 95 și de 0,97 lei/litru la motorina standard”.

Astfel, pentru următoarele trei zile, sâmbătă, duminică și luni, 6 – 8 august, ANRE anunță o ieftinire a benzinei cu 19 bani și a motorinei – cu opt bani. Potrivit ANRE, în weekend, un litru de benzină COR 95 va costa 27 de le și 27 de bani, iar un litru de motorină de timp standard va costa 26 de lei și 66 de bani.

Scăderile prețurilor de comercializare a carburanților se datorează în continuare diminuării cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol înregistrate la bursele internaționale”, spun reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

„ANRE garantează consumatorilor corectitudinea prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, calculate conform formulei stabilite în rezultatul modificărilor legislative din august 2021 și asigură monitorizarea respectării nivelului acestora de către toate companiile din sector”, susține ANRE.

Preţurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către ANRE în baza Metodologiei de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere și sunt publicate zilnic pe site-ul Agenției, iar benzinăriile din țară trebuie să le afișeze de la miezul nopții.