Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   ANRE: Săptămâna aceasta s-a caracterizat…

ANRE: Săptămâna aceasta s-a caracterizat printr-o scădere a prețurilor la carburanți. Cât vor costa produsele petroliere în următoarele zile

Sursa foto: digi24.ro

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) susține într-un comunicat că săptămâna curentă s-a caracterizat printr-o scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la carburanți. Conform ANRE, în ultimele zile, benzina COR 95 a înregistrat o ieftinire cu 0,52 lei/litru, iar motorina standard cu 0,18 lei/litru.

„Cu toate acestea, experții și traderii internaționali sunt tot mai îngrijorați de evoluția prețului la motorină, producția căreia nu ține pasul creșterii cererii sezoniere. În cadrul ultimei sesiuni bursiere, motorina a ajuns să fie comercializată cu 80 $/tona mai scump decât benzina”, se spune în comunicatul instituției.

Pentru următoarele trei zile, 30 septembrie 2023 – 2 octombrie 2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

– 26,38 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 17 bani);
– 24,65 lei/litru – pentru motorina standard (- 03 bani).

ANRE publică zilnic, până la ora 12:00, prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, benzină și motorină, iar benzinăriile din toată țara trebuie să le afișeze de la miezul nopții.