Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   ANRE: Cotația la motorină a…

ANRE: Cotația la motorină a depășit pentru prima dată din noiembrie 2022 nivelul de 1000 de dolari/tona. Cât vor costa produsele petroliere în următoarele zile

Sursa foto: playtech.ro

În contextul exercițiului de monitorizare a situației de pe piața produselor petroliere, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o majorare tot mai accentuată a cotațiilor la aceste produse.

După ce acum trei zile, cotația la benzină a depășit nivelul de 1000 de dolari/tona, astăzi, 1 septembrie, și cotația la motorină trece peste acest prag psihologic. Ultima dată, conform ANRE, un nivel similar al cotațiilor la motorină era înregistrat în noiembrie 2022, prețurile maximale stabilite de către Agenție variind atunci între 25-26 lei/litru.

Pentru următoarele zile, 16 septembrie 2023-18 septembrie 2023, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite la nivelul de:

– 26,67 lei/litru – pentru benzina COR 95 (+12 bani);
– 24,33 lei/litru – pentru motorina standard (+24 bani).

ANRE susține că „urmărește îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este unul extrem de transparent și garantează corectitudine maximă atât în perioadele de creștere a cotațiilor, cât și de descreștere ale acestora”.