Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   ANRE anunță scăderea prețurilor la…

ANRE anunță scăderea prețurilor la carburanți. Prețul la motorină înregistrează cele mai scăzute valori din ultimele 12 luni

Prețurile la carburanți se stabilizează și revin la nivelul prețurilor din luna martie 2022, anunță Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) într-un comunicat vineri, 17 martie.

Pentru următoarele trei zile, 18.03.2023-20.03.2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

  • 24,76 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 10 bani);
  • 21,92 lei/litru – pentru motorina standard (- 22 bani).

„După o perioadă în care piața petrolieră regională a fost puternic afectată de consecințele războiului din Ucraina, actualmente se atestă o stabilizare a prețurilor la carburanți și revenirea acestora la nivelul înregistrat la începutul lunii martie a anului trecut.

Prețul la motorină, carburantul care reprezintă circa 3/4 din totalul produselor petroliere consumate în R. Moldova, scade pentru prima dată în ultimele 12 luni sub 22 lei/litru, nivel echivalent cu cel de la începutul lunii martie a anului 2022”, se arată în comunicat.