Un festival MAI RETRO la Complexul Cultural VATRA

Centrul Cultural VATRA continuă promovarea valorilor spiritual-umane în rândurile publicului larg, de data aceasta prin provocarea sentimentului de nostalgie și interesului față de frumosul de altădată.

În perioada 29 aprilie – 1 mai, la Complexul Etno – Cultural Vatra se va desfășura cea de-a II–a ediție a Festivalului „MAI RETRO”, o ediție specială atât prin conținut cât și prin ideea conceptuală, care pornește de la denumirea festivalului „Retro” – O RETR-ĂIRE a farmecului timpurilor de demult.

„Trăind într-o lume bolnavă spiritual, în ritmuri grăbite, oamenii au uitat esența unui simplu „Bună ziua!”, au uitat ce înseamnă comunicare, relaxare în sânul naturii, drumeții, picnic și apă de izvor. Și cel mai îngrijorător este faptul că, dacă maturii doar au uitat aceste lucruri, copii de azi nici nu au de unde cunoaște ce înseamnă un mod sănătos de viață.

Festivalul MAI – Retro vine să reînvie în sufletele oamenilor dorința de a admira și a contacta cu frumusețea naturii, de a se relaxa într-un cadru pitoresc, de a gusta din bucate pregătite la iarbă verde. Totodată vă oferă o diversitate de distracții în stilul Retro, toate pe ritmurile muzicii demult îndrăgite de fiecare”, susțin organizatorii evenimentului.

Trei zile și două nopți timpul se va opri în loc pentru cei care vor alege să se relaxeze ca pe timpuri la Festivalul Mai Retro. Patru trasee de diferite distanțe ce trec prin inima pădurii, vor fi amenajate cu indicatoare de direcționare pentru toți iubitorii de drumeții,aceștia având posibilitatea să facă popas la Stejarul lui Ștefan Cel Mare, la Mănăstirea Căpriana și la Izvorul lui Avram.

Pentru copiii de toate vârstele este prevăzut un program distractiv variat ce va include concursuri sportive, zone de distracție precum: Retro Aventura Park, Căsuța din poveștile lui Creangă, Mega jocul „De-a V-ați Ascunselea”, Concursul „Best Retro Family ”, și desigur pentru cei dornici de senzații tari – tiroliană cu și fără obstacole, tragere cu arcul, aruncatul topoarelor și cuțitelor, tir cu pușca, perete-escaladă și multe alte surprize.

Nici programul muzical –artistic nu va ceda. Concursul „FanfaRE-TRO” va aduna în cadrul festivalului fanfare de pe întreg teritoriul Republicii, ce vor concura pentru titlul de „Fanfara anului 2018”. Scena mare va găzdui interpreți cu renume din Republica Moldova, dar va deveni și o platformă de lansare a tinerelor talente autohtone încă nedescoperite (Dj-ei, soliși vocaliști, soliști instrumentiști, band-uri, dansatori…) care vor evolua pentru prima dată în fața a mii de spectatori.

Paralel, pe podium, într-o atmosferă cu parfum retro, vor fi demonstrate, una după alta colecțiile celor mai ingenioși și neordinari designeri vestimentari din țară.

Organizatorii au pregătit pentru oaspeți: concursuri și master-class-uri culinare, târgul de artizanat și expoziția obiectelor de anticariat, master-class-uri ale meșterilor populari, discoteca retro, jocurile și dansurile în jurul rugului,.

Prețul biletului pentru o zi este de 70 de lei, iar copiii cu vârsta de până la 8 ani au acces gratuit.  Mai multe detalii găsiți aici


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *