Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ Motociclist urmărit zeci de…

VIDEO Motociclist urmărit zeci de km de un echipaj al poliției. INSP: se deplasa haotic printre mașini și pe contrasens, riscând să provoace în orice moment o tragedie

Un tânăr de 20 de ani, care, potrivit poliției, nu avea permis conducere și se afla la ghidonul unei motociclete neînmatriculate, a fost urmărit zeci de kilometri de către un echipaj al poliției în după-amiaza zilei de vineri, 31 iulie. Într-un final motociclistul a fost oprit de un baraj al poliției în raionul Orhei. Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) al IGP a făcut publice imagini video înregistrate în timpul urmăririi.

„Cu o motocicletă adusă din Europa pe bucățele și cu o viteză de peste 200 km/h încerca să fugă de poliție. În după-amiaza zilei de ieri, un echipaj de patrulare care se afla la menținerea siguranței circulației rutiere, pe șoseaua Balcani din municipiul Chișinău, a observat o motocicletă sport fără numere de înmatriculare. Imediat, inspectorii de patrulare au intervenit și au solicitat prin intermediul sistemului luminescent și sonor să stopeze. Din păcate, șoferul a accelerat, iar din cauza că pe traseu se aflau mai multe automobile, a început deplasarea haotică printre mașini și pe contrasens, riscând să provoace în orice moment o tragedie”, se spune într-un comunicat al Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP.

Potrivit poliției, la un moment dat, tânărul care conducea motocicleta a accelerat până la 220 de km/h printre mașinile civile.

„Pe teritoriul raionului Orhei, echipele de patrulare INSP al IGP au blocat totalmente traseul, iar șoferul moto a fost stopat forțat. La ghidon se afla un tânăr de 20 de ani din raionul Drochia, iar în calitate de pasager era proprietarul moto, de 29 de ani, din Fălești. Proprietarul a declarat că doar cu câteva minunte în urmă a procurat motocicleta de la un bărbat care a adus-o din Europa dezasamblată prin intermediul coletelor și tot el a asamblat-o”, se mai spune în comunicat.

INSP informează că ambele persoane au fost reținute și escortate la IP Orhei pentru documentare.

„Tânărul care se afla la ghidonul motocicletei este documentat pentru încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor și pentru că nu are permis de conducere. Alte 2 procese verbale au fost întocmite pentru neîndeplinirea de către șofer a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri și pentru comportament agresiv în trafic. Motocicleta a fost dusă la parcarea specială”, se spune în comunicatul poliției.