Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Ultima zi a Salonul Internațional…

Ultima zi a Salonul Internațional de Carte Bookfest la Chișinău. Programul evenimentelor

4 septembrie este ultima zi în care mai poate fi vizitat Salonul Internațional de Carte Bookfest la Chișinău. Avesta se petrece după o pauză de doi ani impusă de pandemie. Acesta este găzduit de Centrul Mediacor din cadrul Universității de Stat din Moldova.

Program: Duminică, 4 septembrie

11:00 – 11:55      Institutul Cultural Român – Atelier de literatură pentru copii. Facilitator: Petre Crăciun

12:00 – 12:55     Institutul Cultural Român – Eveniment dedicat scriitorului de literatură pentru copii Spiridon Vangheli la împlinirea vârstei de 90 de ani. Participă: Spiridon Vangheli (scriitor), Petre Crăciun (scriitor, editor), Eugenia Bejan (directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă“ din Chișinău), Ion Hadârcă (poet, traducător), Constantin Bostan (scriitor)”

13:00 – 13:55     Editura Junimea: Semnale editoriale junimiste

  • Cvartetul VOCES. Destinul excelenței, colecția Exit. Participă Dan Prelipcean și Bujor Prelipcean.
  • Scriptor nr. 9-10 (septembrie-octombrie)/ 2022. Moderator/ prezentator: Ioan Răducea, redactor colaborator Junimea-Scriptor

14:00 – 14:55     Editura Prut – O furnică la Paris (Prut, 2022), Andreea Guzun. Invitați: Vasile și Valentina Romanciuc. Moderator: Claudia Partole

15.00 – 15.55    Editura Eikon – Lansare de carte – Ion AntonMarele Nanu sau Stejarul genealogic Dicescu. Invitați: Acad. Mihai Cimpoi, Ana Bantoș, Părintele Valentin Roadedeal, Tudor Palladi, Ion Anton. Moderator: Valentin Ajder

Ediția 2022 a Bookfest Chișinău marchează mai multe premiere și se bucură de Înaltul Patronaj al președintei R. Moldova, Maia Sandu și al președintelui României, Klaus Iohannis. 

Organizatorii au anunțat o prezență selectă de edituri din România și R. Moldova, cu carte exclusiv în limba română, o noutate față de edițiile anterioare. Unele dintre cele mai importante edituri din România și R. Moldova îi vor întâmpina pe iubitorii de carte cu cele mai noi oferte editoriale: Grupul Editorial All, Grupul Editorial Art, Editura Arc, Editura AGIR / Asociația Generală a Inginerilor din România, Cartego, Curtea Veche Publishing, Didactica Publishing House, Editura „Istros” a Muzeului Brăilei „Carol I”, Editura Cartier, Editura Eikon, Editura Gama, Editura Junimea, Editura Lumen, Editura Universitaria / Universitatea din Craiova, Editura Vasiliana 98, Epigraf, Eurodidactica, Humanitas, Institutul Cultural Român, Litera, Nemira Publishing House, Prut, RAO, Supergraph Prest Com, Trei. 

Ediția 2022 a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău beneficiază de susținerea financiară a Departamentului pentru Relația cu R. Moldova, a Ministerului Culturii din România, Universității de Stat din Moldova și Ministerului Culturii din Republica Moldova.

Organizatorii evenimentului sunt Biblioteca Națională a R. Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și Asociația Editorilor din România.