Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Trei cazuri de pesta porcină…

Trei cazuri de pesta porcină au fost depistate în ultima săptămână pe teritoriul Republicii Moldova

Sursa foto: ansa.gov.md

În perioada 11-17 aprilie, în raionul Dondușeni, localitatea Cernoleuca a fost înregistrat un caz de pesta porcină africană la mistreț, iar alte două cazuri au fost eradicate în arealul raioanelor Fălești și Briceni, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) luni, 22 aprilie.

„Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă populația să rămână responsabilă și să evite comerțul stradal ilicit, procurarea animalelor, păsărilor, ouălor și produselor alimentare de origine animală din spații neautorizate, pentru a evita răspândirea bolilor cu risc înalt de contagiozitate.  

În același timp, se recomandă supravegherea animalelor și păsărilor, în interiorul curților, cu aplicarea măsurilor riguroase de precauție”, recomandă reprezentanții ANSA.

Pentru achiziționarea animalelor, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vă recomandă să apelați la ferme sau comercianți autorizați solicitând certificate sanitare veterinare, întru asigurarea trasabilității acestora, dar și a stării lor de sănătate ( conform Ordinului 47 din 24 ianuarie 2024).