Principală  —  Advertoriale   —   Start campanie „Frați fără frontiere.…

Start campanie „Frați fără frontiere. Pentru că omenia nu are cetățenie”. Fundația Constantin Mimi alocă toate bugetele planificate pentru 2022 în susținerea refugiaților din Ucraina și promovarea voluntariatului

În contextul evenimentelor tragice din Ucraina, Fundația „Constantin Mimi” vine în susținerea comunităților de voluntari ai Republicii Moldova și autoritățile de toate nivelurile, care se implică în ajutorarea refugiaților.

Toate acțiunile caritabile se vor desfășura în cadrul campaniei „Frați fără frontiere. Pentru că omenia nu are cetățenie”, care se lansează astăzi, 3 martie 2022, și presupune atât finanțarea proiectelor de suport, cât și implicarea echipelor din diverse domenii și specializări în ajutorul refugiaților și a grupurilor vulnerabile din Republica Moldova. 

Cristina Frolov, Președintele Fundației „Constantin Mimi”: „Evenimentele s-au desfășurat prea rapid și trebuia să acționăm corespunzător, de aceea, deși lansăm campania, oficial, astăzi, echipa Fundației are deja o săptămână de când se implică activ în ajutorarea oamenilor care fug din calea războiului, cu alimente și băuturi calde, Wi-Fi și alt suport gratuit în punctul de trecere a frontierei moldo-ucrainene de la Palanca.”

Conform fondatorilor, scopul Fundației este să promoveze voluntariatul și să se implice, prin resurse proprii și donații, în susținerea refugiaților și a grupurilor vulnerabile din Republica Moldova. Toate proiectele spre finanțare vor fi aprobate de către bordul Fundației, acesta fiind format din trei membri: prezentatoarea Lili Lozan, ziaristul Cristi Jardan și fondatoarea „MăiestrIA”, Stela Moldovanu, care, începând de astăzi, vor avea drept exclusiv pentru a decide solicitările de finanțare.  

Având în vedere numărul în creștere al refugiaților, susținerea centrelor de cazare este prioritatea numărul unu. Orice doritor se poate implica activ în susținerea inițiativei. Donațiile pentru susținerea refugiaților și a voluntarilor implicați pot fi transferate pe următoarele conturi ale Fundației „Constantin Mimi”:

Fundația „Constantin MIMI”, Adresa: raionul Anenii Noi, s. Bulboaca, str. Dacia 1, Cod fiscal: 1016620006161, Codul băncii: MOBBMD22, IBAN: MD50MO2224ASV19139787100, OTP Banca

Fundația „Constantin Mimi” a fost lansată în anul 2019, în scopul susținerii proiectelor din cultură și educație, dezvoltare regională, precum și a proiectelor ecologice. Printre inițiativele susținute cu succes de Fundație în ultimii ani se numără burse pentru studenți, festivaluri și activități de împădurire în localitatea Bulboaca.

Persoană de contact: Secretar Fundație, Natalia Florea, +373 (68) 221107

*Acest articol este un produs comercial