Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Serviciile aplicației de mesagerie Telegram,…

Serviciile aplicației de mesagerie Telegram, suspendate temporar în Spania

Sursa foto: Reuters

Înalta Curte a Spaniei a dispus suspendarea serviciilor aplicației de mesagerie Telegram în această țară, după ce companiile media s-au plâns că aceasta permite utilizatorilor să își încarce conținut fără permisiune, potrivit unei surse judiciare, relatează Reuters.

Utilizarea Telegram în Spania va fi suspendată temporar începând de luni, în urma unei solicitări formulate de firmele de media, printre care Atresmedia, EGEDA, Mediaset și Telefonica.

Judecătorul Santiago Pedraz a fost de acord să blocheze serviciile Telegram în Spania în timp ce se investighează acuzațiile. „Va fi responsabilitatea furnizorilor de telefonie mobilă să blocheze serviciile Telegram”, a precizat sursa judiciară.

Telegram nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. Purtătorul de cuvânt al Înaltei Curți nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Telegram este al patrulea cel mai utilizat serviciu de mesagerie din Spania, potrivit CNMC, organismul de supraveghere a concurenței. Acesta a fost folosit de aproape 19% dintre spaniolii chestionați de CNMC.