Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Ninsori marți și miercuri. Cum…

Ninsori marți și miercuri. Cum va fi vremea în următoarea săptămână în nordul, centrul și sudul țării

În noaptea de 7 spre 8 ianuarie a nins slab în mai multe raioane ale R. Moldova, pe unele drumuri formându-se ghețuș. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) din Republica Moldova prognozează ninsori slabe și pentru zilele de marți și miercuri. Luni am putea avea lapoviță ușoară.

Potrivit SHS, la Chișinău și în zona de centru a R. Moldova vom avea temperaturi puțin peste 0°C până marți, inclusiv, cu minime de 0°C și maxime de +3°C.

Începând de miercuri însă, vremea se va răci, iar temperaturile vor oscila între -2 și -5°C. Tot în aceste zile vom avea și vânt mai puternic.

Abia sâmbătă, 14 ianuarie, ar urma să înregistrăm din nou temperaturi pozitive pe timpul zilei: +3°C în Chișinău.

În nordul R. Moldova minimele termice pe timp de noapte ar putea ajunge până la -8°C. Vedeți mai jos prognoza meteo pentru orașul Briceni:

În sudul țării, la Cahul, vremea va fi mai caldă. Temperaturi negative sunt prognozate doar pe timp de noapte și ar putea coborî maximum până la -3°C. Vedeți mai jos prognoza pentru următoarea săptămână la Cahul:

În condiții de lapoviță și ninsoare, Inspectoratul General al Poliției îndeamnă șoferii să conducă cu maximă prudență și să adapteze viteza la condițiile meteo și de trafic. Pietonii, de asemenea, sunt rugați să manifeste atenție și prudență atunci când traversează strada.

Vedeți AICI toate recomandările Poliției pe timp de iarnă.