Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Înotătorul român David Popovici a…

Înotătorul român David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 m liber la Campionatul Mondial pentru juniori din Peru

Înotătorul român, David Popovici, a obținut joi, 1 septembrie, medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de Natație pentru juniori de la Lima, Peru. Sportivul a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18, cu care a stabilit și un nou record al competiției, scrie Digi24.

Înotătorul român a cucerit în această vară toate cele patru medalii posibile de aur la 200 m liber, la Europenele de juniori și seniori, respectiv la Mondialele de juniori şi seniori. Pentru Popovici a fost a doua medalie de aur obținută la Lima, după cea din proba de ștafetă 4×100 m liber.

Înotătorul român David Popovici, record mondial și medalie de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatul European de natație

„România și-a trecut în cont o nouă medalie de AUR la această ediție a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber. Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. și a câștigat fără emoții medalia de AUR cu un nou record al competiției”, anunță Federația Română de Natație.

Astfel, după aurul de la Mondialele de seniori, aurul de la Europenele de juniori și aurul de la Europenele de seniori, David își trece în palmares și aurul la Mondialele de juniori, întregind astfel o vară fantastică pentru el și pentru natația românească, precizează Federația.

Pe locul doi s-a clasat Daniel Meszaros (Ungaria), cu timpul 1:48.98, iar pe trei a terminat Filippo Bertoni (Italia, 1:49.05).

România a obținut alte două medalii la Lima: aur cu ștafeta de 4×100 m liber ((David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu) și argint prin Vlad Stancu la 400 m liber.