Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Începând cu anul 2024 toți…

Începând cu anul 2024 toți angajații MAI vor avea un model unic de uniformă

Imagine simbol

Angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor purta același tip de uniformă, indiferent de subdiviziunea în care activează. Normele și modalitatea de echipare cu uniformă a funcționarilor publici cu statut special, militarilor și elevilor din cadrul MAI au fost aprobate printr-o hotărâre de Guvern miercuri, 18 ianuarie. 

Diferențierea angajaților MAI se va face prin însemnele identificabile ale uniformei, fapt ce va permite exercitarea conformă atât a drepturilor, cât și a obligațiilor fiecărui angajat în raport cu cetățeanul. 

Potrivit autorilor proiectului, nu vor fi generate modificări ce țin de însemnele corporative și heraldice, care indică identitatea subdiviziunilor MAI, sau steme, embleme şi alte însemne de identificare publică.

Totodată, va fi reglementat și dreptul de echipare cu uniformă a funcționarilor publici cu statut special din cadrul aparatului central al MAI, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA), Inspectoratul de Management Operațional (IMO), Academia „Ștefan cel Mare”, Serviciul Tehnologii Informaționale (STI), Biroul Migrație și Azil (BMA), Clubul sportiv central „Dinamo”, se arată într-un comunicat.

Confecționarea noilor uniforme se va realiza eșalonat, după epuizarea stocurilor existente de uniforme, iar hotărârea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024.