Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ Festivitate de Ziua lucrătorului…

FOTO Festivitate de Ziua lucrătorului din administrația publică locală: Premierul Dorin Recean și președinta Maia Sandu – prezenți la eveniment

Foto: Facebook/ Guvernul R. Moldova

Primari, viceprimari, secretari de consilii, președinți de raioane şi reprezentanți ai corpului diplomatic au fost invitați la un eveniment organizat de Guvernul R. Moldova astăzi, 28 ianuarie, dedicat Zilei profesionale a autonomiei locale și a lucrătorului administrației publice locale (APL). La eveniment de la complexul Chișinău Arena au fost prezenți circa 2 000 de reprezentanți APL, care au fost salutați de premierul Dorin Recean și președinta Maia Sandu.

În discursul său, președinta Maia Sandu a apreciat aportul reprezentanților administrației publice locale la dezvoltarea comunităților și a accentuat importanța contribuției acestora în procesul de integrare europeană a țării: „Obiectivul nostru comun este să transformăm toată Moldova – sat cu sat, oraș cu oraș – într-o țară europeanǎ, în care oamenii trăiesc în pace și siguranță. Aderarea la UE este proiectul generației noastre și fiecare dintre noi are un rol important în realizarea acestuia”. 

Sursă foto: Facebook/ Guvernul R. Moldova

La rândul său, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit despre acțiunile întreprinse de Guvern „în scopul modernizării localităților și îmbunătățirea condițiilor de trai pentru oamenii din întreaga țară”. Șeful Executivului s-a referit la Programul „Satul European” și cele 542 de proiecte implementate prin intermediul acestuia.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat că Executivul a aprobat Planul Național de Dezvoltare, care include 155 de proiecte pentru sate și orașe, conectarea a 190 de localități la sisteme de apă potabilă, construcția a peste 200 km de linii electrice și implementarea a circa 80 de sisteme de irigare.

Tot în cadrul evenimentului, premierul a anunțat despre facilitarea procedurilor cadastrale pentru autoritățile publice locale. De la 1 februarie anul curent, cadastrul va deservi autoritățile de nivelul I și II la sediul organelor cadastrale din raza de activitate. 

Scopul principal al acestei schimbări este de a asigura accesul rapid și direct al autorităților la informațiile cadastrale, de care au nevoie pentru gestionarea eficientă pe care o reprezintă, fără programări, procedurile fiind simplificate la maxim”, remarcă reprezentanții Guvernului.