Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   FOTO/ Cum arată Universitatea de…

FOTO Cum arată Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul în urma renovărilor în sumă de circa jumătate de milion de euro

Foto: Facebook/ MEC

În baza unui grant de peste 453 mii de euro, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul a fost renovată și dotată cu noi laboratoare, anunță Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova (MEC). Totodată, universitatea și-a extins oferta educațională prin crearea unor programe noi de master.

Cu aceste resurse, instituția a creat și deschis un laborator IT, dotat cu echipament digital de ultimă generație, dar și un laborator pentru integrarea învățământului ingineresc. Două spații au fost create și dotate cu echipamente unde pot fi efectuate cercetări și expertize ale calității produselor alimentare dar și a indicatorilor ce țin de calitatea mediului.

Totodată, noile programe de master sunt managementul proiectelor de mediu și dezvoltare durabilă. Alte patru programe noi de studii au fost elaborate în domeniul științe ale educației.

Studenții de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul se bucură de condiții mai bune de instruire după ce infrastructura instituției a fost renovată, iar programele de studii au fost modernizate”, notează reprezentanții MEC.

De asemenea, a fost creat un Centru de ghidare în carieră, destinat studenților, „astfel ca aceștia să își poată găsi mai ușor un loc de muncă”.

Grantul în valoare de peste 453 mii de euro a fost alocat în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială.

În cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova” sunt alocate aproape 25 mln euro pentru modernizarea a 7 universități și 6 colegii pedagogice din țară.