• COVID-19

  298 cazuri confirmate 15 cazuri de recuperare 2 decese
 • Dorinţa abonaţilor: „Ziarul de Gardă să fie o adevărată gardă pentru R. Moldova!”

  Dorinţa abonaţilor: „Ziarul de Gardă să fie o adevărată gardă pentru R. Moldova!”
  de
  23 noiembrie 2013 | 17:30

  448-abonament1Ziua Abonatului s-a soldat, pentru “Ziarul de Gardă”, nu doar cu completarea fişei de abonare, dar şi cu întâlnirea cu cititorii noştri fideli, care ne-au destăinuit oful şi speranţele lor pentru o ţară prosperă şi pentru un trai decent. Fiecare dintre ei consideră că soluţia este “ieşirea autorităţilor din dormitare”. Pentru asta, cred cititorii, ei trebuie să citească ZdG, care scrie deschis despre ilegalităţile care au loc în ţară.

  Claudia Slutu-Grama este cititoarea noastră de ani buni. A venit la poştă să ne vadă şi să-şi împartă emoţiile. Susţine însă că nu se poate abona la ZdG deoarece se găsesc “binevoitori” care scot din cutia poştală ziarele editate în limba română şi le rup. “Le drapănă cu un cui probabil. Vă închipuiţi câtă ură în ei pentru noi şi pentru cultura noastră ?”, spune indignată Claudia Slutu-Grama. Totuşi, dorinţa de a fi la curent cu tot ce se petrece în ţară, şi nu doar, este prea mare. Astfel, femeia merge în fiecare dimineaţă de joi la chioşc, să cumpere ziarul. Cititoarea declară că nu va renunţa la ZdG, pentru că “voi developaţi toate lucrurile pe care le fac sus-puşii noştri din diferite domenii, mai ales din domeniul justiţiei. Este un ziar de un interes major”, susţine ea.

  448-abonament2Alexandru Ţurcanu este şi el un cititor fidel al ZdG. Citeşte cu interes tot ce scriu jurnaliştii, însă remarcă faptul că ar fi bine ca autorităţile să se autosesizeze atunci când sunt criticate şi să ia măsuri când sunt dezvăluite cazuri de corupere a oamenilor legii. “Citesc ziarul de la A la Z. Este foarte interesant. Dvs. scrieţi adevărul, dar mai departe nu se iau măsuri. Redacţia nu poartă nicio vină. Ea îşi face onest meseria. Descoperă corupţia, dar şefii statului nu acţionează”, spune, cu regret, Alexandru Ţurcanu. Problemele care-l afectează cel mai mult sunt pensiile şi salariile mici, sănătatea precară şi indiferenţa autorităţilor. “Dorim doar bine şi guvenanţilor, şi parlamentarilor, dar să nu uite şi de noi. Ne dorim şi noi o viaţă decentă şi să ne orientăm spre un drum drept”, conchide bărbatul.

  Tatiana Petcu, o altă cititoare a ZdG, este interesată de toate domeniile şi-şi doreşte ca R. Moldova, cât mai curând, să soluţioneze problema vizelor. Se abonează la ZdG pentru că “mă interesează sistemul învăţământului, sistemul juridic, fiindcă feciorii mei sunt ambii jurişti. Aş vrea să văd schimbări pozitive în ţara noastră. Evident că sunt interesată de soluţionarea problemei vizelor. Mi-aş dori să putem merge peste hotare în baza paşaportului moldovenesc, dar fără viză”, spune Tatiana Petcu. Toate aceste probleme îşi găsesc locul pe paginile ziarului. La despărţire, cititoarea i-a dorit echipei ZdG să fie o adevărată gardă pentru R. Moldova.

  Ion Bejenaru ne-a citit şi anterior şi a decis să se aboneze şi anul acesta, pentru că este preocupat de viitorul ţării. “Fiecare dintre noi trebuie să ne gândim la ceea ce facem şi încotro mergem. Suntem într-o stare de dezvoltare precară, şi nu doar noi, ci toţi homo sapiens. Perspectiva deloc nu este bună şi trebuie, în sfârşit, să acţionăm”, este de părere Ion Bejenaru. Alege ZdG pentru că “se publică articole care nu se încadrează în anumite limite, articole cum nu fac alţii. Ceilalţi scriu doar de dragul publicării sau al comentariilor. Aici se face un lucru concret şi de calitate”, accentuează Ion Bejenaru.

  O.B.
  MAIL AUTOR [email protected]
  [gs-fb-comments]

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Premierul Chicu: Moldovenii blocați în Franța, induși în eroare de „escroci”. Zborul nu a fost autorizat

  „Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat zborul pentru mâine, iar escrocii intenționat au adunat oamenii în aeroport astăzi, ca să-și bată joc de ei”, este reacția premierului Ion Chicu la faptul că 22…
  Premierul Chicu: Moldovenii blocați în Franța, induși în eroare de „escroci”. Zborul nu a fost autorizat

  Moldovenii blocați pe aeroportul de la Paris au primit alimente și locuri unde să doarmă

  Reprezentanții aeroportului unde au rămas blocați cei 220 de moldoveni azi, le-au distribuit alimente. De asemenea, vor primi locuri unde să doarmă. „Au organizat acum reprezentanții aeroportului unde să dorm…
  Moldovenii blocați pe aeroportul de la Paris au primit alimente și locuri unde să doarmă

  VIDEO/ Când se poate răspândi coronavirusul prin aer. Explicația unui profesor din Coreea de Sud

  Un profesor de boli infecțioase din Coreea de Sud a explicat că sunt șanse mici ca noul coronavirus să poată fi transmis prin aer, însă în anumite situații acest lucru poate fi posibil, relatează Asian Boss, ci…
  VIDEO/ Când se poate răspândi coronavirusul prin aer. Explicația unui profesor din Coreea de Sud

  Câteva companii din R. Moldova donează milioane de lei pentru lupta împotriva COVID-19

  Criza cauzată de noul coronavirus a creat un val de solidaritate în R. Moldova. Câteva companii s-au mobilizat și au făcut donații importante pentru spitalele și cadrele medicale din țară.
  Câteva companii din R. Moldova donează milioane de lei pentru lupta împotriva COVID-19

  Coronavirus, studiul asupra sfârșitului iadului: DATA infecțiilor zero

  Un raport al Institutului Einaudi identifică dată estimativă a sfârșitului situației de urgență. Luni, 30 martie, în Italia, toți, unii mai mult, alții mai puțin, se întreabă: când se vor termina toate acestea?…
  Coronavirus, studiul asupra sfârșitului iadului: DATA infecțiilor zero

  Dodon, despre moldovenii de peste hotare care vor să revină în R. Moldova: „Noi ne dorim să reveniți acasă, dar… ce facem noi cu 200 de mii de moldoveni deodată?”

  Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) este unica instituție care, în baza deciziilor aprobate de către Comisa Situații Excepționale, poate organiza curse charter pentru a aduce cetățenii…
  Dodon, despre moldovenii de peste hotare care vor să revină în R. Moldova: „Noi ne dorim să reveniți acasă, dar… ce facem noi cu 200 de mii de moldoveni deodată?”