Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Doi cetățeni azeri, descoperiți cu…

Doi cetățeni azeri, descoperiți cu acte false. Unul dintre ei a primit refuz de intrare în R. Moldova

Sursa foto: border.gov.md

Astăzi, 6 mai, polițiștii de frontieră au identificat doi pasageri din R. Azerbaidjan, asupra cărora s-au depistat acte cu semne de falsificare. Cazurile au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe și Aeroportul Internațional Chișinău. În ambele cazuri, documentele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei suplimentare. Cercetările continuă. Unul dintre ei a primit refuz de intrare în R. Moldova, potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră.

Conform unui comunicat de presă emis de Poliția de Frontieră, ar fi obținut pe căi legale un permis de conducere falsificat, este declarația unui cetățean azer care a fost depistat în PTF Palanca. Străinul de 37 de ani s-a prezentat astăzi, 6 mai 2024, pe sensul de ieșire din R. Moldova în calitate de pasager în autocar. Conform criteriilor de analiză de risc, persoana a fost supusă unui control special, iar în rezultat s-a descoperit permisul de conducere, pretins a fi emis de către autoritățile de baștină. La verificarea suplimentară, cu ajutorul tehnicii din dotare, au fost confirmate suspiciunile polițistului de frontieră – actul era falsificat.

Cel de-al doilea cetățean azer a primit refuz de intrare în R. Moldova pe motiv că deținea un permis de ședere ucrainean falsificat. Bărbatul de 44 de ani a sosit în țară cu ruta aeriană „Tbilisi-Chişinău”, cu scopul de vizită. Acționând conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus verificării adiționale în linia a doua de control. Ca urmare, asupra străinului a fost depistat pemisul de ședere falsificat.