Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   DOC/ Parlamentul a modificat legea…

DOC Parlamentul a modificat legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale

Legea privind atragerea investițiilor străine în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale va fi modificată. Un proiect în acest sens, a fost aprobat cu votul a 63 de deputați.

Documentul a fost elaborat urmare a constatărilor raportului de evaluare ex-post de impact a legii în vigoare, care a demonstrat că există un șir de neconcordanțe și carențe între prevederile documentului și dispozițiile altor acte normative.

Astfel, autorii proiectului propun ca atribuțiile de administrator al Schemei de investiții în domeniul producției de film și alte opere audiovizuale să fie transmise de la Agenția de Investiții către Centrul Național al Cinematografiei. Această instituție este abilitată să implementeze politici de stat în acest domeniu și se află în subordinea Ministerului Culturii.

O altă modificare propusă constă în recalificarea „taxei de stat pentru depunere a dosarului de beneficiar” în ”taxă de examinare a dosarului de beneficiar”, care are scopul de a acoperi cheltuielile aferente examinării dosarelor. Totodată, termenul de examinare a dosarului de beneficiar urmează a fi extins de la zece la 20 de zile.  

Proiectul aprobat de Parlament: