Principală  —  Advertoriale   —   De ce Black Friday este…

De ce Black Friday este un eveniment atât de popular în lumea întreagă?

Lucrătorii din sfera vânzărilor și amatorii de shopping din lumea întreagă au înțepenit în așteptare, deoarece până la BLACK FRIDAY a rămas foarte puțin timp. Acesta este cel mai grandios târg care se organizează practic în toate țările. La acesta se alătură toți producătorii de top și rețele de magazine. ROZETKA nu rămâne deoparte. Unul dintre cele mai populare internet magazine a creat deja o secțiune dedicată evenimentului Black Friday în Moldova. Aceasta este completată în mod constant cu noi produse, prețurile la acestea scad cu până la 65%. Grăbiți-vă să economisiți împreună cu magazinul ROZETKA,căci termenul de valabilitate al reducerilor este limitat.

Din istoria evenimentului Black Friday

Tradiția Black Friday a fost inventată în SUA. Încă în secolul XIX a apărut obiceiul de a scădea prețurile la diverse produse după Ziua Recunoștinței. Inițial târgurile erau organizate doar pe Coasta de Est. Mai târziu această idee a fost preluată de către vânzătorii întregii Americi. Însă până la a doua jumătate a secolului XX această tradiție nu avea denumire. Termenul ”Black Friday” a fost inventat în Philadelphia în anul 1966. Apariția acestuia se datorează polițiștilor. Ei au numit astfel târgul de după Ziua Recunoștinței: pe străzi s-au creat ambuteiaje enorme, în centrele comerciale erau prea mulți oameni. Aceasta a creat foarte multe probleme polițiștilor locali și ei au numit această zi Black Friday. Este verosimilă și o altă variantă de apariție a termenului. În limba engleză este idioma ”in the black”. Aceasta semnifică un plus pentru proprietarii de magazine și avantaje pentru cumpărători, ceea ce descrie perfect târgul mondial. Absolut toți ies în plus – atât lucrătorii din sfera vânzărilor, cât și cumpărătorii cărora le-a reușit să economisească la shopping.

Când va fi Black Friday 2021

În acest an târgul grandios va avea loc pe data de 26 noiembrie. Însă produsele promoționale pot să apară mai devreme. Unele magazine anunță reduceri încă de la începutul săptămânii. Alte platforme anunță reduceri doar în ziua de Black Friday. Internet magazinele nu ratează evenimentul Cyber Monday – târg online de nivel global care are loc după promoțiile de Black Friday. Acest megasale poate să se desfășoare pe durata întregii luni de decembrie, când toți se grăbesc să achiziționeze cadouri de Anul Nou. Astfel, de la sfârșit de noiembrie apare o mulțime de posibilități de a economisi niște bani.   

Black Friday – adevăr sau o minciună mare?

În societatea noastră rămân foarte mulți sceptici care consideră că Black Friday este un truc de-al experților în marketing. Unii afirmă că înainte de târgul global prețurile sunt ridicate în mod expres, iar în perioada promoțiilor produsele sunt vândute cu prețul real. Astfel procedează doar vânzătorii fără scrupule. Producătorii renumiți și rețelele comerciale se alătură la târgul mondial din următoarele motive:

  • Publicitate excelentă. Reducerile de până la 90% pot să atragă foarte multă atenție spre producător sau rețea comercială, din acest motiv magazinele nu ratează șansa de a participa la Black Friday.
  • Un truc comercial. Cumpărătorii care au venit prima dată în magazin după reduceri pot să devină clienți fideli. 
  • Posibilitatea de a vinde seriile mai vechi de produse. De multe ori la târg nimeresc generațiile precedente ale tehnicii sau resturile colecțiilor mai vechi de îmbrăcăminte. Pentru magazine Black Friday este o posibilitatea minunată de a vinde produsele care nu s-au realizat la timp și de a elibera depozitul pentru piesele vestimentare mai noi. 

Astfel, chiar aveți o șansă reală de a cumpăra un televizor bun la jumătate de preț. ROZETKA reprezintă o confirmare a acestui fapt.

Ce se poate de cumpărat de Black Friday în Moldova

Datorită internet magazinului ROZETKA veți putea achiziționa cu o reducere enormă practic orice produs. În catalog deja este creată o secțiune aparte dedicată târgului din luna noiembrie. Pentru comoditatea utilizatorilor acesta este repartizat în diverse categorii:

  • Computere și elemente componente pentru acestea. Datorită Black Friday în Moldova va fi posibil de achiziționat un computer pentru jocuri sau un laptop cu o reducere bună. La târgul de pe site-ul ROZETKA va fi prezentată tehnica Asus, Acer, Dell, Apple, HP și a multor alte branduri renumite.
  • Telefoane inteligente, TV, dispozitive electronice. În această secțiune sunt prezentate telefoanele mobile, televizoare, aparate foto și diverse accesorii. La promoții se vor vinde dispozitive Samsung, LG, Xiaomi  și a multor alte branduri cu renume mondial. 
  • Tehnică de uz casnic. De obicei achizițiile de dimensiuni mari sunt amânate pentru o perioadă nedeterminată. Dar Black Friday oferă posibilitatea de a achiziționa deja acum un nou frigider, un multifierbător, un cuptor cu microunde, un aspirator inteligent, un filtru pentru apă și multe altele cu prețuri reduse. 
  • Produse pentru copii. Completați rezerva de scutece și de produse de îngrijire a pielii copiilor. În afară de aceasta puteți face achiziții mari, de exemplu, să cumpărați mobilă pentru copii sau un scaun auto pentru călătoria în siguranță a copilului în transport.
  • Îmbrăcăminte și încălțăminte. Este timpul potrivit pentru a cumpăra o scurtă călduroasă, un pulover sau niște pantaloni de iarnă. În afară de aceasta, de Black Friday puteți cumpăra bluze și cămăși de brand, fuste și pantaloni. De asemenea în catalogul ROZETKA  este prezentat un asortiment bogat de încălțăminte pentru orice anotimp.
  • Produse pentru casă. O categorie foarte extinsă în care este inclusă mobila, produsele textile pentru casă, veselă, produse chimice de uz casnic, ceasuri, obiecte de decor și multe altele.

Avantajele shoppingului pe ROZETKA

Cumpărătorii întregii țări nu în zadar aleg internet magazinul ROZETKA. Acesta propune cumpărătorilor săi asemenea plusuri:

  • prețuri democratice la toate categoriile de produse;
  • serviciu de suport competent;
  • diverse modalități de achitare;
  • livrare rapidă.

De Black Friday în Chișinău va funcționa centrul de expunere de firmă. De aici produsul poate fi ridicat de sine stătător și astfel se poate de economisit din contul livrării.  

*Acest articol este un produs comercial