Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

Cum se fură pădurile Moldovei. Joi, 3 iunie, în săptămâna în care se marchează săptămâna verde europeană, în Ziarul de Gardă, citiți dezvăluirile unui pădurar despre schemele care lasă pădurile Moldovei fără copaci. 

Cu dovezi, inclusiv audio, acesta vorbește despre indicațiile primite de la superiori de a tăia copaci sau de a strânge bani sau voturi în campaniile electorale. 

Pădurarul a înregistrat în ultimii ani mii de convorbiri cu șefii săi. O parte dintre aceste discuții le-am analizat și noi.

Articolul, care va apărea online pe site-ul Ziarului de Gardă, vineri, 4 iunie, este primul dintr-o serie de materiale despre schemele prin care se taie și se fură copacii din pădurile Moldovei. Acestea vor fi publicate de Ziarul de Gardă, online, în următoarele zile, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului. 

Tot în ediția de joi a Ziarului de Gardă citiți cum a motivat Ministerul Afacerilor Interne, dar și alte instituții ale statului, refuzul de a ne oferi informații despre dosarele penale în care figurează conducerea celor mai importante partide din R. Moldova. Solicitarea noastră a fost făcută în contextul alegerilor parlamentare anticipate, programate pentru data de 11 iulie. 

Pentru că procesul de vaccinare împotriva Covid-19 decurge anevoios în R. Moldova, publicăm un interviu cu președinta Comitetului Național de Experți în Imunizare din Republica Moldova, Ninel Revenco despre miturile și realitatea din jurul vaccinurilor. 

La rubrica Actual, scriem despre cel mai important subiect din justiție: procurorii au cerut magistraților achitarea totală a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Cauza penală a acestuia a ajuns pe ultima sută de metri, la mijlocul lunii iunie fiind programat „ultimul cuvânt” al inculpatului. 

Actual: Procurorii au cerut magistraților achitarea totală a lui Platon. „Ultimul cuvânt”, programat pentru ședința din 14 iunie

Actual: Noul Parchet european și-a început activitatea

Anchete: Hoții de păduri. Furtul de lemne din pădurile Moldovei, văzut din interiorul sistemului.
Convorbiri telefonice, indicații (i)legale, solicitări politice și case de milioane

Dosar: MAI blochează accesul ZdG la informația despre dosarele penale ale conducătorilor
partidelor din R. Moldova

Reporter Special: Amintiri din orfelinat. Povestea Ecaterinei „Duc o luptă cu mine însămi, cu Ecaterina – cu copilul din mine”

Exclusiv: Alo, Telefonul copilului? Confidențial, despre dragoste, neglijență, viol, disperare sau singurătate

Interviu: Vaccinarea împotriva COVID-19: Mituri versus realitatea. Președinta Comitetului Național de Experți în Imunizare din Republica Moldova, Ninel Revenco

Între Est și Vest: „În R. Moldova există potențial pentru a cultiva soia nemodificată genetic”

Clinica Juridică: Motorina donată de România. Ce trebuie să facă agricultorii pentru a beneficia de ea?

Editoriale:

Aneta Grosu: Ce nu cunosc maturii despre copii