Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În noua ediție a Ziarului de Gardă citiți o anchetă despre schema imobiliară care poate lăsa statul fără 100 de milioane de lei. În rolurile principale figurează miniștri, fostul șef al clubului sportiv „Dinamo”, dar și un om de afaceri „specializat” în acapararea terenurilor publice. Cel care poate da marea lovitură este un afacerist cu relații în lumea sportului și politicii, conectat la fostul secretar general al Partidului Democrat, Constantin Botnari.

Tot mâine citiți despre blocajul, interesele și acuzațiile de corupție în procesul de construcție a noului penitenciar din Chișinău. La șapte ani de la lansarea proiectului de construcție a unui penitenciar nou în locul Penitenciarului nr. 13 din Chișinău, lucrările de construcție nu au demarat, iar proiectul bate pasul pe loc. După o tentativă de a identifica o companie pentru construcția instituției penitenciare, care a durat doi ani, concursul a eșuat. Firmele participante acuză grupul de lucru al Proiectului de incompetență și de faptul că licitația ar fi fost fraudată.

Anchete: Schema imobiliară care poate lăsa statul fără 100 de milioane de lei. În rolurile principale: miniștri, fostul șef al Clubului sportiv „Dinamo” și un om de afaceri „specializat” în acapararea terenurilor publice

Anchete: Blocaj, interese și acuzații de corupție în procesul de construcție a noului penitenciar din Chișinău

Exclusiv: Viitorul Parlament văzut de politicieni, experți, alegători, membri ai Diasporei

Reporter Special: Confesiunile unei persoane trans din R. Moldova: „Doar eu mă credeam fetiță și nu știam că lumea mă consideră băiețel …”

Clinica juridică a ZdG: Pensia pentru limita de vârstă. Cum să ai o pensie mare?

Sănătate: Pandemia COVID-19 era predictibilă. Ce se tem oamenii de știință că vom ignora și de această dată

Diaspora: IT manager în Cehia: povestea Anei Chetrari

Viața redacției: Un general îi scrie comandantului suprem al forțelor armate

Opinii:

Petru Grozavu: Războiul de lângă noi

Alina Radu: 75 de ani de închisoare pentru „bardacul” din justiție

Aneta Grosu: Septembrie 2020, Igor îl aduce pe Igor la „Mesager”