Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Au fost desemnați câștigătorii Olimpiadei…

Au fost desemnați câștigătorii Olimpiadei Republicane la Chimie

Sursa: MEC

Patruzeci de elevi au fost premiați luni, 18 martie, în cadrul Olimpiadei Republicane la Chimie, desfășurată în perioada 15–18 martie, la Universitatea de Stat din Moldova, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

La ediția din acest an a Olimpiadei au participat 149 de elevi din întreaga țară. Cei 40 de elevi care au demonstrat performanțe deosebite în cadrul probei teoretice și a celei experimentale își fac studiile în cadrul unor instituții de învățământ din raioanele și municipiile: Bălți, Cahul, Călărași, Chișinău, Strășeni, Ungheni.

Lista premianților Olimpiadei Republicane Chimie poate fi accesată aici

Prezentă la festivitatea de premiere, Nadejda Velișco, secretara generală a MEC, a apreciat munca elevilor, a profesorilor ce predau la clasă, a membrilor consiliului olimpic și a juriului, menționând că Ministerul „va depune eforturi în continuare pentru a promova performanța în educație și a aduce cât mai multă calitate în școlile din Republica Moldova”. 

„Dragi elevi, vă felicit și să vă mulțumesc că ați ales să studiați aprofundat această disciplină care reprezintă tot ceea ce ne înconjoară și care contribuie la dezvoltarea noilor tehnologii ce ne fac viața mai sigură. Vă încurajez să cercetați în continuare lumea complexă a chimiei și să investiți resurse pentru a deveni buni specialiști în domeniu și a contribui la bunăstarea țării”, a subliniat Nadejda Velișco.

Olimpiada Republicană la Chimie este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care vor avea loc până pe data de 27 mai 2024.

Elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10”, din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.