Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   A VI-a ediție de IA…

A VI-a ediție de IA MANIA. Legendele de pe Nistru, învie astăzi la Holercani

Festivalul IA MANIA revine astăzi, 8 iulie, cu cea de-a VI-a ediție. Evenimentul se va desfășura la Holercani, raionul Dubăsari, situat la o distanță de aproximativ 50 km de Chișinău. Noutatea acestei ediții este lansarea cărții „POVEȘTI ȘI LEGENDE DE PE NISTRU”, scrisă de echipa KLumea. Douăzeci de povești și legende culese de la locuitorii satelor Holercani, amplasat pe malul drept și Tîrnauca, de pe malul stâng, au fost adunate în această carte. Întreaga ediție a festivalului va avea drept laitmotiv legendele și poveștile de pe Nistru.

Copii sub 12 ani și pensionarii, la prezentarea carnetului, intră gratuit.

De ce trebuie să vii pe 8 iulie la IA MANIA:

  • Prezentarea Cărții „POVEȘTI ȘI LEGENDE DE PE NISTRU” – Tombolă cu premii pentru cei prezenți.
  • Activități pentru adulți și copii: Ateliere de brodat ie, țesut covoare, olărit, lemnărit.
  • Concursul ținerilor designeri „MÂNDRIA”.
  • Concursul de pictură „CAI VERZI PE PEREȚI”.
  • Spectacol live de muzică și dans tradițional:- colectivele de folclor din Raionul Dubăsari,- ansamblul ”Ștefan Vodă”,- bătălie de dans trandițional cu trupa ”Black & White”,- Tania Cerga & Andrei Glavan,- Mani,- Via Dacă,

    – Ethno Republic,

    – dansuri până la 2 dimineața.

  •  Trânta voinicilor din Dubăsari.
  •  Târg de meșteșeguri cu peste 140 de artizani din R. Moldova și România: ii, catrințe, traiste, accesorii, opinci, cușme de miel.
  •  Branduri din inimă și alți producători locali.

Noutatea acestei ediții este lansarea cărții „POVEȘTI ȘI LEGENDE DE PE NISTRU”, scrisă de echipa K Lumea. Douăzeci de povești și legende culese de la locuitorii satelor Holercani, amplasat pe malul drept și Tîrnauca, de pe malul stâng, au fost adunate în cartea „Povești și legende de pe Nistru”. Proiectul a fost posibil datorită sprijinului financiar oferit de Uniunea Europeană, în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD. Întreaga ediție a festivalului va avea drept laitmotiv legendele și poveștile de pe Nistru.

Cum poți ajunge pe 8 iulie la IA MANIA

Transport organizat de „IA MANIA”: deplasarea spre Holercani a celor fără automobile va fi posibilă de la ora 8:30 dimineața, câte o unitate de transport la fiecare oră. Prețul unui bilet va fi de 30 lei, într-o direcție. Maxi taxi-urile vor aștepta doritorii la stația Circului din Chișinău și vor fi marcate cu stickere IA MANIA.

Transport public: puteți opta și pentru ruta de microbuz directă Chișinău – Holercani, care costă aproximativ 25-30 lei. Drumul ia cam o oră și jumătate. Sau puteți lua alte destinații care trec prin Holercani, ca de ex: spre Oxentea sau Molovata. Microbuzele pot fi luate de la Autogara Centru.

Cei care vor să vină cu mașina proprie: sunt rugați să dea dovadă de bun simț și atitudine respectuoasă față de indicațiile agenților poliției rutiere din Dubăsari, care vor depune tot efortul pentru a dirija cât mai profesionist traficul de mașini. Parcarea automobilelor va putea fi făcută pe străzile adiacente stadionului și va fi dirijată de poliție și de echipa noastră de voluntari.