Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Steam, cel mai mare magazin…

Steam, cel mai mare magazin online de jocuri, nu acceptă plăți în valută rusească

Mai multe companii din industria jocurilor video a reacționat dur la invazia Federației Ruse în Ucraina. O serie de abonați ruși spun că au probleme cu achiziția proiectelor interactive de pe diverse site-uri, iar pe Steam nu sunt capabili să facă tranzacții, informează UNIAN.

Situația e în felul următor: atunci când încearcă să cumpere un joc din magazinul online de jocuri, locuitorii Federației Ruse întâmpină o eroare. Plata nu se efectuează, iar pe ecran apare un mesaj: „Achiziția nu a fost finalizată. Compania care a emis cardul dumneavoastră bancar a respins cererea”. 

Acest lucru este valabil, în mod special, pentru băncile care au fost sancționate. Conform informațiilor furnizate de jucători, uneori este posibil de a face o achiziție pe Steam folosind carduri Sberbank, dar sunt foarte puține cazuri de acest fel. Oficial, compania-mamă Valve încă nu a comentat situația.

Restricții asemănătoare sunt înregistrate și în alte servicii de jocuri. GOG și Nintendo eShop au încetat să accepte plăți în ruble, iar la PlayStation Store, nu pot fi conectate cardurile băncilor care sunt sancționate. 

Anterior, Ministrul Transformării Digitale al Ucrainei, Mihail Fedorov, le-a cerut mai multor companii, inclusiv Sony și Microsoft, să blocheze conturile utilizatorilor ruși. Dacă aceștia ar fi de acord, locuitorii Federației Ruse vor pierde accesul la divertismentul interactiv (jocuri video).