Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Și-ar fi omorât partenerul de…

Și-ar fi omorât partenerul de afaceri: Inculpatul, trimis pe banca acuzaților

Foto simbol

Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Botanica, a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința bărbatului de 46 de ani, originar din mun. Chișinău, învinuit că și-ar fi omorât partenerul de afaceri în vârstă de 71 de ani, în noiembrie 2023, în incinta unul local din capitală.

Conform învinuirii înaintate de către procurori, pe 15 noiembrie 2023, în jurul orei 10:15, acuzatul a contactat telefonic victima. Din cauza relațiilor deja tensionate dintre cei doi, discuția a degenerat într-o ceartă.

„Sub pretextul soluționării acestui conflict, învinuitul l-a invitat pe bărbat la terasa localului situat pe strada Independenței din Chișinău. Ulterior, în jurul orei 15:40, în timpul discuției dintre cei doi, învinuitul intenționat l-a înjunghiat pe bărbat în zona gâtului, folosind un cuțit și alte obiecte contondente, provocând astfel vătămări corporale care au dus la decesul victimei”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Inculpatul a refuzat să facă declarații pe caz. În privința acestuia a fost aplicată măsura preventivă de arest preventiv. 

Acum, bărbatul riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen de până la 20 de ani sau detențiune pe viață pentru omor intenționat, comis cu premeditare.

Anterior, ZdG a scris despre omorul comis pe terasa localului „PivCo”. Proprietarul localului, având calitate de martor, a sunat la 112. Apelul la Serviciul de urgență a fost înregistrat la ora 16:06.

La fața locului s-a stabilit că bănuitul l-ar fi agresat pe bărbatul în vârstă de 72 de ani, lovindu-l în regiunea capului cu un scaun, după ce între cei doi s-ar fi iscat un conflict care a generat în bătaie. Potrivit constatărilor medicului legist de atunci, decesul a survenit în urma leziunilor în regiunea capului.