Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Serviciile secrete ucrainene l-ar fi…

Serviciile secrete ucrainene l-ar fi împușcat, pentru trădare, pe un participant la negocierile cu Rusia

UPDATE: Ministerul Apărării de la Kiev anunță că trei angajați ai Direcției principale de informații au murit „în timp ce îndeplineau sarcini speciale”. Printre ei și un participant la primele negocieri cu rușii, despre care unele canale de Telegram scriau că ar fi fost ucis pentru trădare de patrie

Știrea inițială: Un membru al Radei Supreme din Ucraina a anunțat despre uciderea unui reprezentant al delegației ucrainene, de la prima rundă a negocierilor cu Rusia, informează presa ucraineană.

Membrul Radei Supreme ucrainene, Oleksandr Dubinsky, susține că Denis Kireev, membru al primei delegații ucrainene de la discuțiile cu Rusia, a fost ucis de SBU (Serviciul secret intern).

„În timpul arestării de către SBU, Denis Kireev, membru al primei delegații de la Gomel a Ucrainei, a fost ucis. El a fost suspectat de trădare. Nu știu cum a ajuns acest tip la negocieri, dar sper să aflu acest lucru de la biroul președintelui”, a scris membrul Radei pe canalul său de Telegram.


Executarea lui Kireev de către Serviciul secret intern ucrainean a fost confirmată de mai multe surse media din Ucraina. 

Potrivit presei din Rusia, SBU ar fi avut dovezi ale trădării lui Kireev, inclusiv convorbiri telefonice.

Kireev, membru de rang secund al guvernului, a fost expert în banking, ocupând, în trecut, mai multe posturi de conducere în bănci ucrainene: atât private, cât și de stat.