Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Șeful legislativului leton, Edvards Smiltēns:…

Șeful legislativului leton, Edvards Smiltēns: „Ne dorim un viitor prosper în familia europeană alături de R. Moldova”

Sursa Foto: gov.md

Membrii delegației parlamentare a Letoniei, conduse de președintele Seimului, Edvards Smiltēns, au avut astăzi o întrevedere cu prim-ministrul Dorin Recean, dar și cu aparatul prezidențial. În cadrul celor două întrevederi s-a discutat despre situația de securitate din țară, dar și despre agenda europeană a R. Moldova.

Subiectul abordat în cadrul întrevederii șefei statului cu Președintele Parlamentului leton a fost situația de securitate din țară, dar și din regiune. Maia Sandu a subliniat că, în pofida dificultăților, autoritățile mențin pacea și stabilitatea în țară și consolidează instituțiile care trebuie să asigure ordinea, se arată în comunicatul președinției.

„Cu Letonia avem o cooperare excelentă în domeniul afacerilor interne, în special la nivelul poliției de frontieră, dar și o colaborare strânsă în investigarea dosarului fraudei bancare. Derulăm împreună proiecte importante în domeniul educației și cercetării și ne dorim să extindem proiectele și în sfera combaterii propagandei și a dezinformării, preluând din experiența letonilor” se mai menționează în comunicat.

Sursa Foto: presedinte.md

Pe marginea aceluiași subiect oficialul leton a efectuat un schimb de opinii și cu prim-ministrul Dorin Recean, discutându-se și despre provocările pe care le resimt cetățenii R. Moldova de la începutul războiului dintre Federația Rusă și Ucraina. De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri s-a referit la oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova și a exprimat deschidere pentru aprofundarea relațiilor comercial-economice moldo-letone.

Sursa Foto: gov.md

În cadrul întrevederii, Edvards Smiltēns a anunțat sprijinul autorităților letone pentru parcursul european al R. Moldova: „Ne dorim un viitor prosper în familia europeană alături de Republica Moldova”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, oficialul leton a reconfirmat susținerea pe care o va oferi Letonia țării noastre în procesul de aderare europeană:

„Visul Moldovei despre Europa nu mai este doar un vis – este acum un obiectiv specific care poate fi atins prin muncă asiduă. Suntem aici pentru a ajuta Moldova să realizeze acest lucru cât mai curând posibil prin intermediul experienței noastre.” a scris Edvards Smiltēns.

Președintele Parlamentului Republicii Letonia, Edvards Smiltēns, este însoțit în vizita sa oficială de către președintele Comitetului afaceri externe, Rihards Kols, și de către președintele Comitetului afaceri europene, Andris Sprūds, președinte al Grupului pentru promovarea cooperării cu Parlamentul Moldovei.