Principală  —  IMPORTANTE   —   Șeful diplomației române: R. Moldova…

Șeful diplomației române: R. Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride. Vorbim de crize suprapuse și generate artificial

Ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu declară că scopul crizelor generate artificial este acela de a deraia cursul reformelor şi al integrării europene asumat de preşedintele Republicii Moldova şi de Guvern şi susţinut de majoritatea parlamentară, scrie digi24.ro

„Este însă remarcabilă vigoarea, determinarea cu care autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova ţin piept acestor provocări masive”, a precizat Bogdan Aurescu.

În contextul viitoarei reuniuni a miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre NATO, care va avea loc la Bucureşti săptămâna viitoare, Bogdan Aurescu a subliniat că este „prima dată când R. Moldova este invitată la un astfel de format„, lucru care „confirmă de fapt importanţa pe care aliaţii o acordă stabilităţii Republicii Moldova, în special în aceste momente dificile pentru Chişinău„.

El a menţionat că Alianţa implementează o serie de proiecte destinate întăririi rezilienţei şi capacităţilor de pregătire în domeniul urgenţelor civile ale Republicii Moldova.

Şeful diplomaţiei române a subliniat că România va continua să fie „un contribuitor responsabil şi activ la promovarea securităţii şi stabilităţii euroatlantice, inclusiv în ceea ce priveşte Republica Moldova.