Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Salvatorii din R. Moldova plecați…

Salvatorii din R. Moldova plecați în Turcia au evaluat 12 blocuri rezidențiale pentru a depista oameni aflați sub ruine

Salvatorii din R. Moldova plecați în Turcia continuă căutările pentru salvarea victimelor cutremurului. Pe parcursul zilei de 10 februarie, angajații IGSU au evaluat 12 blocuri rezidențiale pentru a depista oameni aflați sub ruine transmite Ministerul Afacerilor Interne

În rezultatul acțiunilor întreprinse au fost depistate două cadavre sub dărâmăturile materialelor constructive. Totodată, salvatorii moldoveni, la solicitarea colegilor echipei USAR-Mexic, au acordat suport cu utilaj tehnic necesar (termovizor, cameră video, laser), pentru identificarea locului sinistraților blocați  într-o clădire avariată și salvarea unei persoane. 

În acest sens, a fost formată o grupă mixtă MD – Mexic, fiind realizată identificarea locului victimei, extragerea căreia în continuare a fost realizată de modulul din Mexic. 

Pe parcursul zilei de 11 februarie, echipa Republicii Moldova de căutare – salvare urbană va continua misiunea de căutare a sinistraților, dar și vor evalua starea construcțiilor avariate pentru a putea intra în zonele de risc. 

Amintim că în primele ore, după preluarea misiunii, salvatorii moldoveni au reușit să salveze un băiat în vârstă de 3 ani care a rămas blocat în ruinele unui bloc mai mult de patru zile. Angajații IGSU au recuperat copilul viu și nevătămat după mai multe încercări de a ajunge sub ruinele blocului complet afectat de seism.