Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   România susține integrarea euro-atlantică a…

România susține integrarea euro-atlantică a Ucrainei. O declarație în acest sens a fost semnată de liderii celor două state în cadrul Summitului Comunității Politice Europene de la Bulboaca

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și președintele României, Klaus Iohannis, au semnat joi, 1 iunie, o declarație privind sprijinul României pentru integrarea euro-atlantică a Ucrainei, anunță aparatul președintelui țării vecine.

În cadrul întâlnirii oficialii au discutat despre relațiile bilaterale ale celor două țări, dar și despre pașii suplimentari ai României în acordarea suportului Ucrainei pentru a contracara agresiunea rusească. O atenție deosebită a fost acordată subiectului implementării Formulei Păcii ca bază pentru asigurarea unei liniști durabile și juste pe continent și pentru restabilirea ordinii mondiale.

„Mulțumesc întregului popor român pentru solidaritatea cu Ucraina și lui Klaus Iohannis pentru contribuția sa personală la susținerea țării noastre și la întărirea capacităților de apărare”, a punctat liderul ucrainean.