Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   România și-a repatriat angajații misiunilor…

România și-a repatriat angajații misiunilor diplomatice din Ucraina

Activitatea Ambasadei României la Kiev a fost suspendată, iar angajații misiunii diplomatice au fost repatriați în țară. LA fel și activitatea Consulatului General de la Odesa rămâne suspendată, personalul acestui oficiu consular fiind repatriat în siguranță acum câteva zile, se spune într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la București.

MAE precizează că a luat decizia retragerii personalului diplomatic și consular în contextul escaladării situației de securitate din Ucraina, în ansamblu, și din Kiev, în mod special.

MAE informează că, în prezent, la oficiile consulare de la Cernăuți și Solotvino activitatea se desfășoară în parametri normali, cu echipa integrală de personal.

Potrivit MAE, reprezentanții oficiilor consulare sunt în legătură permanentă cu cetățenii români fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, în funcție de solicitări. De asemenea, aceștia sunt în contact constant cu reprezentanții comunității românești din Ucraina.

MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în această țară prin platforma www.econsulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecție și asistență consulară.