Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rezistența fermă a ucrainenilor ține…

Rezistența fermă a ucrainenilor ține convoiul militar rusesc la o distanță de 30 de km de Kiev

Ministerul britanic al Apărării spune că avansul Rusiei asupra Kievului a fost întârziat de „rezistența fermă a Ucrainei, defecțiunile mecanice și aglomerația” și rămâne la mai mult de 30 de kilometri de centrul orașului, transmite Reuters.

Corpul principal al marii coloane rusești care avansează spre Kiev rămâne la peste 30 km de centrul orașului, fiind întârziat de rezistența fermă a Ucrainei, defecțiunile mecanice și aglomerația. Coloana a înregistrat progrese puțin vizibile în ultimele trei zile. În ciuda bombardamentelor grele, orașele Harkov, Cernihov și Mariupol rămân în mâinile ucrainene. Unele forțe ruse au intrat în orașul Herson, dar situația militară rămâne neclară”, se arată în cel mai recent raport de informații al serviciilor britanice. 

Raportul adaugă că Ministerul rus al Apărării „a fost forțat să admită” că 498 de soldați ruși au fost deja uciși și 1.597 răniți în războiul lui Putin, adăugând că numărul real al celor uciși și răniți „va fi aproape sigur considerabil mai mare” și va continua să crească.