Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Reprezentantul lui Navalnîi a declarat…

Reprezentantul lui Navalnîi a declarat că acesta a dispărut din colonie. Se presupune că acesta a fost transferat într-o colonie cu regim special

Sursa foto: Reuters

Deținutul rus Alexei Navalnîi, supranumit „activistul opoziției din Rusia”, a fost scos din colonia în care a fost încarcerat. În prezent, nu se știe unde se află acesta. Casa Albă a declarat că este „profund îngrijorată” de aceste informații, relatează BBC.

Secretarul de presă al lui Navalnîi, Kira Yarmysh, a scris pe rețelele de socializare că colonia Melekhovskaya a raportat că acesta nu mai este înregistrat acolo. Asistenții politicianului se așteptau ca acesta să fie transferat într-un centru de detenție preventivă cu regim mai sever, după ce sentința sa a fost prelungită.

Aceștia spun că dispariția sa ar avea legătură cu anunțul electoral recent al lui Vladimir Putin, care a spus despre intenția sa de a candida pentru realegerea în martie anul viitor.

Eva Merkacheva, membră a Consiliului prezidențial rus pentru drepturile omului, a sugerat și ea, într-o conversație cu RTVI, că politicianul ar fi putut fi trimis într-o colonie cu regim special, transmite Novaya Gazeta Europe.

Navalnîi nu a fost prezent la mai multe audieri recente la tribunal, la care participase anterior prin legătură video. Autoritățile din colonie au explicat absența prin probleme tehnice din colonie.

În august, Navalnîi a fost condamnat pentru „extremism”. El a fost condamnat la 19 ani de închisoare într-o colonie cu regim special. Acestea sunt instituții cu cele mai dure condiții de detenție.

Anterior, asociații activistului de opoziție au raportat că nu au putut lua legătura cu politicianul timp de șase zile – avocații săi nu au fost lăsați să îl viziteze, iar acesta nu a fost conectat cu instanțele prin legătură video,scrie Novaya Gazeta Europe.