Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Reorganizări radicale de personal militar…

Reorganizări radicale de personal militar în China: A fost numit un nou ministru la Apărare, după ce precedentul a fost înlăturat fără explicații, iar nouă responsabili ai armatei au fost excluși din Congresul Național

Sursa foto: BBC

China l-a numit pe fostul comandant naval Dong Jun în funcția de ministru al apărării, la două luni după ce l-a îndepărtat pe predecesorul său Li Shangfu din această funcție, fără explicații. Congresul Național al Poporului (CNP) a anunțat numirea lui Dong vineri, după ultima lor sesiune din acest an, scrie CNN.

Congresul a anunțat, de asemenea, că nouă militari au fost înlăturați din funcțiile pe care le dețineau în cadrul CNP. Anunțul nu a inclus și motivele pentru această mișcare radicală, care vine în urma unei serii de reorganizări de personal militar din ultimele luni.

Noul ministru al apărării Dong a ocupat funcția de comandant suprem al Marinei Armatei Populare de Eliberare a Chinei (APL) din 2021.

Li Shangfu, care a fost numit ministru al apărării în martie, nu a mai fost văzut în public de la sfârșitul lunii august, alimentând speculații intense cu privire la soarta sa. În octombrie 2023 acesta a fost demis.