Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Referendumul constituțional din Belarus: oamenii…

Referendumul constituțional din Belarus: oamenii scandează sloganuri anti-război și sunt înregistrate primele rețineri

La referendumul constituțional care se desfășoară astăzi în Belarus, în aceste clipe, oamenii se adună în masă lângă secțiile de votare. Votanții scandează sloganuri anti-război.

Primele arestări la secțiile de votare. Activiștii pentru drepturile omului raportează că au fost realizate rețineri la secția de votare nr. 69 din regiunea Staiki din Belarus. În rețelele sociale au început să circule mai multe fotografii cu buletinele de vot de la referendum.

Reamintim că, în urma acestui referendum, Rusia și-ar putea depozita arme nucleare în această țară. Alexandr Lukașenko, președintele Belarusului a declarat, după ce a votat că țara sa se va adresa Rusiei cu solicitarea de a transfera arme nucleare pe teritoriul țării, dacă „Occidentul va face același lucru în Polonia sau Letonia”

Volodimir Zelensky, a transmis un mesaj locuitorilor Belarusului, în care i-a îndemnat să facă alegerea așa încât țara să redevină „bună și sigură”. „Faceți alegerea corectă. Sunt sigur că aceasta este cea mai importantă alegere a poporului vostru”, a declarat Volodimir Zelensky.