Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacții critice la adresa lui…

Reacții critice la adresa lui Igor Dodon, după întâlnirea la banchet cu alegătorii săi din UTA Găgăuzia: „Acest individ și toată gașca sa de la guvernare provoacă dezastru”

După ce duminică, 22 noiembrie, în mediul online au apărut mai multe imagini din care se vede că președintele în exercițiu, Igor Dodon, în una dintre localitățile pe care le-a vizitat, a participat la un banchet cu zeci de oameni într-o sală de ceremonii, unde nimeni nu purta mască de protecție și a ținut un discurs în care a criticat-o pe președinta aleasă, Maia Sandu, astăzi, 23 noiembrie, câțiva lideri politici au venit cu reacții critice la adresa lui Dodon.

În discursul pe care l-a ținut în timpul banchetului de ieri, Igor Dodon a declarat că nu-i va permite Maiei Sandu să atenteze la relația cu Rusia și că este gata să scoată oamenii în stradă dacă va fi necesar.

„Noi avem suficiente pârghii ca să nu-i permitem. Prin Parlament, Guvern și dacă va fi nevoie vom ieși și în stradă cu toții, dar vom lupta pentru ce este al nostru. Vă promit că voi apăra toate acestea. Eu nu voi ceda și sunt sigur că nici voi nu veți ceda. Eu voi face totul dacă voi avea susținerea voastră (…) Liniștiți-vă. Beți câte 50 grame. Strângeți în pumn toate forțele și mergeți mai departe”, a spus Igor Dodon.

Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, condamnă ultimele acțiuni ale lui Igor Dodon, menționând că deși în spitale nu mai sunt locuri pentru bolnavii de COVID-19, Dodon continuă să facă vizite în plină pandemie.

„Ce face Dodon, încă oleacă președinte? Taraclia, UTA Găgăuzia, aflate sub Cod Roșu de alertă, de fapt, cum e aproape întreaga țară. Distanță socială? Maximum 4 persoane la masă? Întrunire de maximum 50 de persoane? Nici vorbă. Acest individ și toată gașca sa de la guvernare provoacă dezastru. Mitinguri, întâlniri pe la case de cultură cu multă lume, vizite prin școli fără mască, evenimente în plină pandemie! Nimic nu se uită! Unul face nuntă, altul întinde mese, iar autoritățile cer ca masca să fie purtată „de ochii lumii”, în timp ce petrecerile nu contenesc, covidul se ia și el de mână, intră în hore și în fiecare casă”, a scris Andrian Candu într-o postare pe Facebook.

Andrian Candu este de părere că Dodon trebuie sancționat pentru „încălcările grave” pe care le-a comis.

„Dragi prieteni, fac apel către toți să fiți prudenți, responsabili. Suntem pe cont propriu în fața virusului, așa cum am fost în tot acest timp. Situația este foarte gravă și numai de noi depinde evoluția mai departe, de fiecare dintre noi. Iar Dodon &co trebuie sancționați pentru încălcările grave pe care le fac! Aceste acțiuni au, până la urmă, caracter de crimă împotriva poporului”, a menționat acesta.

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a venit și el cu critici dure la adresa președintelui în exercițiu, Igor Dodon, menționând că „poporul nu are de ce să-și înece amarul în băutură, ci are toate motivele să se bucure”.

„De ce poporul trebuie să plângă și să bea alcool, din cauza problemelor tale? Poporul nu are de ce să-și înece amarul în băutură, ci are toate motivele să se bucure și, treptat, vor înțelege asta și cei 700.000 (cu tot cu fraudă) de votanți ai săi”, a scris Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Dorin Chirtoacă este de părere că „sfârșitul politic” al lui Dodon este inevitabil.

„Când mizeria umană ajunge în politică, suntem nevoiți să suportăm asemenea fenomene, ca personajul din imagine, care: nu respectă nicio regulă legată de pandemie, atunci când în spitale nu mai sunt paturi pentru internare de COVID; nu recunoaște rezultatele alegerilor; vrea să scoată oamenii în stradă, pe post de carne de tun, numai ca să-și apere pielea (ca urmare a fraudelor, schemelor și a corupției imense în care este implicat); recomandă populației vodkă în calitate de remediu la problemele pe care le are, nu poporul, dar el; invocă lacrimi și divinitatea, pe Dumnezeu însuși, de parcă ar fi sfârșitul lumii, când, de fapt, este sfârșitul său politic, deși deocamdată va continua să se lefăiască în lux și huzur, grație butoaielor pline cu miere adunată din corupție”, a menționat acesta.

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, vizitează raioanele și satele în care a primit cele mai multe voturi în cadrul alegerilor prezidențiale pe care le-a pierdut, deși situația epidemiologică la ora actuală în R. Moldova este gravă. Sâmbătă, acesta s-a aflat la Taraclia, Vulcănești, Ceadîr-Lunga și Comrat.